1515
Annons

USA-börser: Små rörelser inför räntebeskedet

Det var avvaktande handel på Wall Street på tisdagen, med små förändringar. Investerare inväntar ett räntebesked från den amerikanska centralbanken, Federal Reserve.

Vid klockan 15.20 var Dow Jones Industrial ned 0,1 procent till 10.635. S&P 500 steg 0,1 procent till 1.152 medan Nasdaq Composite var oförändrad på 2.362.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 171 miljoner aktier, medan den var 394 miljoner aktier på Nasdaq.

"Marknaden har gått ganska bra hittills i år. Vi ser fortfarande katalysatorer för att röra aktier högre. Bra kassaflöde, förvärvsaktivitet, aktieåterköp och höjda utdelningar kommer att fresta investerare", sade Randy Bateman, chefsinvesterare på Huntington Asset Advisors till Bloomberg News.

Klockan 19.15 väntas räntebeskedet från Federal Reserve. Ingen ränteförändring är förväntad och det finns heller inga större förväntningar om att Federal Reserve ska förändra sitt budskap om låga räntor under en "utdragen period" vid detta möte.

Mötet väntas dock diskutera frågan om när och i så fall hur budskapet ska ändras, och kanske kan pressmeddelandet i samband med räntebeskedet innehålla åtminstone en diskret vink om att referensen om "utdragen period" inte kommer att överleva länge till.

Limited Brands noterade en uppgång på 4,1 procent. Bolaget meddelade att styrelsen har godkänt en extra utdelning om 1 dollar per aktie, och ett aktieåterköpsprogram om 200 miljoner dollar.

Unitedhealth backade 0,8 procent. Goldman Sachs tog bort aktien från sin "conviction buy"-lista.

På statistikfronten var det blandat utfall. Bostadsbyggandet visade en nedgång med 5,9 procent i februari jämfört med januari, vilket var sämre än analytikernas förväntningar om en nedgång med 3,6 procent, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Samtidigt minskade antalet bygglov med 1,6 procent. Det översteg förväntningarna om en nedgång med 3,4 procent.

Utöver bostadsmarknadsstatistiken inkom statistik som visade att de amerikanska importpriserna sjönk med 0,3 procent i februari jämfört med januari. Här räknade analytikerna med en nedgång om 0,2 procent.

På obligationsmarknaden var den tioåriga räntan ned 3 punkter till knappt 3,67 procent.


Katalysen Ventures rörelseförlust ökar

Investeringsbolaget Katalysen Ventures, som noterades på Spotlight den 20 april i år, redovisar en nettoförsäljning på 0,6 miljoner kronor (1,0) för det första kvartalet 2022.

Rörelseresultatet uppgick till -3,2 miljoner kronor (-1,3).

Under kvartalet tillkom fyra nya klienter och antalet aktiva klienter vid periodens utgång uppgick till elva, enligt rapporten.

Beräknat marknadsvärde av Katalysens portfölj av aktier och optioner uppgick i slutet av kvartalet till 195 miljoner kronor, enligt rapporten.

I en ledningskommentar i kvartalsrapporten uppger vd Peter Almberg och styrelseordförande Heiner Weber att de är optimistiska kring framtiden, men påminner om nuvarande marknadstrender.

Bolagets två största innehav i portföljen är B2B-betalningsplattformen Payer och hybrid-eventplattformen Invite People. 

”Båda dessa satsningar är för närvarande i processen med att planera större framtida finansieringsrundor med investmentbanker. Dessa processer kommer, emellertid, som ett resultat av nuvarande marknadssituation ta längre tid än ursprungligen förväntat”, skriver Peter Almberg och Heiner Weber.

De räknar med att dessa framtida transaktioner kommer att ske till värderingar som ligger minst 2 gånger värderingarna i slutet av det första kvartalet, enligt rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?