1515
Annons

Asienbörser: Kina-statistik i fokus

De asiatiska börserna hade oregelbunden utveckling under torsdagens handelssession efter blandad makrostatistik.

De kinesiska börserna fluktuerade upp och ned sedan statistik under natten visat att landets inflation steg till 16-månadershögsta, industriproduktionen ökade och antalet nya lån överträffat förväntningarna.

KPI steg med 2,7 procent i februari, högre än den väntade uppgången med 2,5 procent. Enligt Sheng Laiyun, talesman för den nationella statistikbyrån, kommer dock Kinas KPI att öka i en långsammare takt i mars då väderförhållandena förbättras. Detaljhandelsförsäljningen ökade med 17,9 procent, medan investeringarna i städer ökade med 26,6 procent. Dessa båda siffror var också högre än väntat.

Den japanska BNP-tillväxten visade sig vara svagare under fjärde kvartalet än vad den preliminära statistiken antydde. BNP steg med 3,8 procent, jämfört med en preliminär bedömning på +4,6 procent förra månaden. BNP-deflatorn sjönk 2,8 procent.

Tidningen Nikkei rapporterade samtidigt att den japanska regeringen sannolikt kommer att höja sina prognoser för ekonomin, för första gången sedan i juli. Enligt artikeln väntas regeringen säga att ekonomin "stadigt återhämtar sig" sedan exporten till Kina driver produktionstillväxten.

Marknadstemperatur ca kl 07.45

Nikkei 225 +1,0%

Topix Tokyo +0,9%

Hongkongs Hang Seng +0,1%

China Shanghai Composite +0,1%

China Shenzhen Composite -0,2%

Australiens S&P/ASX 200 Index -0,1%

Singapores STI 0,0%

Sydkoreas Kospi -0,3%

Taiwans Taiex -0,4%

Indiens BSE Sensex +0,1%

 


Innehåll från BAE SystemsAnnons

BAE Systems Bofors bidrar till Sverige som attraktiv försvarspartner

BAE Systems Bofors är ett av de äldsta företagen inom svenskt försvar med gedigen erfarenhet av att utveckla och producera försvarssystem. I ett internationellt oroligt säkerhetsläge menar Stefan Löfström, Marknads- & försäljningschef, att det blivit allt viktigare att säkerställa försörjningstryggheten för Sverige och att kunna hålla verksamheten i rörelse även i händelse av kris eller krig.

– Det viktiga är att fortsätta hålla god och nära dialog med leverantörer, myndigheter, politiker och övrig industri, säger han.

BAE Systems är en av världens största försvarskoncerner med 90 000 anställda i fler än 40 länder. I koncernen utvecklar man allt från sensorer till hangarfartyg och är den uppdelad i tolv affärssektorer. BAE Systems Bofors utvecklar försvarssystem inom artilleri, marina pjäser och ammunition. I verksamheten i Karlskoga har man kunnande och spetskompetens för att utveckla och producera internationellt konkurrenskraftiga system.

– Vi är stolta över vår historia och att vara en så viktig del av svensk försvarsförmåga med våra system och produkter. Vi ägs av brittisk-amerikanska BAE Systems-koncernen men är erkända som ett svenskt försvarsföretag som lyder under svensk lagstiftning. Det är en fördel att vara ett mindre och flexibelt företag med lång erfarenhet av att arbeta på en internationell marknad, och samtidigt ha musklerna och den kompletterande kompetens som finns i koncernen, säger Stefan Löfström.

Försörjningskapacitet och utveckling i fokus

Trots att exporten står för 80 procent av omsättningen, vilket gör Sverige till en attraktiv försvarspartner internationellt, understryker Stefan att samarbetet och dialogen med den svenska kunden är enormt viktigt. På samma sätt är det politiska stödet från Sverige viktigt och nödvändigt i internationella samarbetsprojekt och exportaffärer. Dialogen med andra parter är viktigare än någonsin i dessa orostider. Ett stort fokus läggs nu på att trygga försvarets försörjningskedjor och detta bidrar BAE Systems Bofors till genom sitt samarbete med den svenska kunden och med sina leverantörer.

– Vi är en utvecklingsintensiv verksamhet som skapar förstklassiga försvarssystem och försvarsförmågor i nära samverkan med Försvarsmakten, andra myndigheter och företag inom försvarssektorn. Vi måste hela tiden se till att ligga i framkant med teknologi och lösningar som möter kundernas behov och nya hotbilder. En tredjedel av våra drygt 500 anställda arbetar med koncept-, teknik- och produktutveckling. 

Läs mer om BAE Systems Bofors 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BAE Systems och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?