USA-börser: Stadig uppgång

New York-börserna visade uppgångar på måndagen. Positiv statistik på eftermiddagen gav stöd till handeln, som gått i sidled de senaste timmarna.

Vid 20.00 var Dow Jones Industrial Average upp 0,7 procent, medan S&P 500 steg 0,9 procent och Nasdaq ökade 1,5 procent.

Privatkonsumtionen i USA steg 0,5 procent i januari, jämfört med föregående månad, jämfört med väntade 0,4 procent.

Inköpschefsindex och andra index från Institute for Supply Management visade också generellt på stabil ekonomisk tillväxt i USA.

Nyttotjänster, råvarubolag och teknologi går starkast medan finansaktierna halkar efter.

Inom Dow Jones var Intel upp med 1,8 procent och Hewlett-Packard med 1,6 procent. JP Morgan tappade 0,3 procent och Bank of America var oförändrat.

AIG steg 6,9 procent efter att bolaget meddelat att det säljer sin asiatiska verksamhet till Prudential PLC för 35,5 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?