Stockholmsbörsen: Greklandsoro driver ned börsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser. Klockan 9.55 hade OMXS-index sjunkit med 0,4 procent till 299,92. Nedgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa och Asien. Det är den växande oron för statsfinansiella problem i Europa som ligger bakom utvecklingen.

Flera bolag rapporterade sina resultat för fjärde kvartalet på morgonen. Samtliga branschindex gick ned, men kraftigast var nedgången i energi och råvaror.

Buss- och lastbilstillverkaren
Volvo föreslår slopad utdelning och redovisar en större förlust efter finansiella poster än för fjärde kvartalet föregående år. Aktien gick upp med 3,2 procent.

Byggkoncernen Skanskas aktie
gick ned 0,1 procent sedan bolaget på morgonen redovisat en betydligt högre vinst.

IT-företaget Sigma redovisar
en halverad vinst efter finansnetto för det fjärde kvartalet i fjol och höjer samtidigt utdelningen. Aktien steg med 2,0 procent.

IT-företaget Prevas redovisar
en större förlust före skatt än året innan. Aktien sjönk med 7,1 procent.

HL Display, verksamt
inom hylletiketter, redovisar en något lägre vinst än i fjol. Aktien gick ned med 6,3 procent.

Morphic Technologies redovisar
en lägre förlust efter finansnetto för det fjärde kvartalet 2009 jämfört med året innan. Aktien sjunker med 4,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?