Europabörser: Nedåt för tredje dagen

De europeiska börserna föll på fredagen. Det är tredje dagen i följd med sjunkande kurser.

Kreditoron i Portugal och Spanien fortsatte att tynga risktillgångar.

Runt klockan 16.40
var DJ Euro Stoxx 50 ned med 2,0 procent och det bredare Bloomberg European 500 tappade 1,7 procent.

Nedgången var bred
men de sämsta sektorerna var verkstad, råvaror och finans. Särskilt de franska bankerna tyngdes i av oron i grannländerna på iberiska halvön. BNP Paribas föll 3,4 procent och Credit Agricole 3,2 procent.

I London tappade
råvarubolagen efter fortsatt svag utveckling på basmetallmarknaden.

British Airways redovisade
ett resultat efter skatt om -245 miljoner pund för de första nio månaderna i det brutna räkenskapsåret. Väntat var -127 miljoner pund. Aktien sjönk 2,0 procent.

Londonbörsens FTSE 100
gick ned med 1,4 procent, medan Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 1,0 procent och Parisbörsens CAC 40 backade 2,4 procent. Jonas Cho Walsgård +46 8 5191 7911 Nyhetsbyrån Direkt


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?