Asienbörser: Oro för svag återhämtning

De asiatiska börserna hade övervägande nedgångar under onsdagens handelssession sedan konsumentförtroendet i USA sjunkit till tiomånaderslägsta, vilket förnyade oron för styrkan i den ekonomiska återhämtningen.

"Konsumentförtroendet i USA har skapat nervositet kring hur stark och ihållande den ekonomiska återhämtningen är", sade Nader Naeimi, strateg på AMP Capital Investors, till Bloomberg News.
Nikkei 225
Conference Boards index
över hushållens konfidensindikator i USA föll till 46,0 i februari, den lägsta noteringen sedan april 2009, från 56,5 i januari. Enligt Bloomberg News enkät väntades en nedgång till 55,0 i februari.

BHP Billiton, världens
största gruvbolag, var 2,6 procent ned i Sydney på oro för att en avmattning i den globala ekonomin ska minska efterfrågan på metaller.

Canon, som får
79 procent av sin försäljning utanför USA, tappade 2,9 procent och ledde nedgångar för japanska exportbolag sedan dollarn försvagats mot yenen.

Hyundai Motor, Sydkoreas
största biltillverkare, sjönk 3 procent sedan bolaget meddelat om en återkallning av bilar i USA efter låsproblem.

Mot strömmen i
regionen gick de kinesiska börserna som steg för första gången på tre handelsdagar. Kraftbolag och hälsorelaterat anförde uppgångarna.

Marknadsnoteringar ca kl 07.45
Index: Förändring:
Nikkei 225 -1,50%
Topix Tokyo -1,30%
Hongkongs Hang Seng -0,70%
China Shanghai Composite 0,40%
China Shenzhen Composite 1,50%
Australiens S&P/ASX 200 Index -1,50%
Singapores STI -0,80%
Sydkoreas Kospi -1,00%
Taiwans Taiex -0,90%
Indiens BSE Sensex 0,00%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Adlego BiomedicalAnnons

Testar långsiktig vaccinkandidat

Med en ny investerare i ryggen, två pågående projekt kring covid-19 och en lyckad studie som kan revolutionera hur vi bildar antikroppar mot livshotande virus har Adlego Biomedical växlat upp inför kommande utmaningar.

Kapplöpningen i att kommersialisera ett säkert vaccin mot covid-19 fortsätter. Det biomedicinska forskningsbolaget Adlego Biomedical genomför prekliniska tester inom två EU-finansierade projekt för att utvärdera effekt och kartlägga eventuella biverkningar av ett DNA-vaccin och en antiviral behandling.

– Arbetet löper på enligt plan. Det kommer dock ta lång tid innan dessa vaccinkandidater och de antivirala medlen är färdigtestade. Just den här pandemin av SARS-CoV-2 kommer säkerligen vara över innan vi kan se något av våra vaccin på marknaden, säger Urban Höglund, vd för Adlego Biomedical och fortsätter:

– Men de kandidater vi arbetar med kommer kunna anpassas för att fungera även för kommande coronavirus. De 300 miljoner vaccindoser som köpts upp av Europeiska kommissionen riktar in sig på delar av viruset som ständigt muterar, medan våra vaccinkandidater kan vara mer långsiktigt gångbara. 

Ny plattform för att framställa antikroppar 

Parallellt med detta intensiva arbete har Adlego Biomedical även haft ett fortsatt stort fokus på andra projekt. Bland annat har man deltagit i en nypublicerad studie, där forskare undersökt om RNA från det så kallade Kunjinviruset kan användas för att framställa antikroppar mot andra virus.   

– Studien bevisar att den här nya plattformen baserad på Kunjinvirus faktiskt fungerar. Genom att använda Kunjinvirus som förändras genetiskt kan man åstadkomma immunrespons mot olika typer av farliga virus som Ebola, potentiellt också SARS-CoV-2, säger Urban Höglund. 

Japansk investerare går in i företaget 

Adlego Biomedical har även fått en ny investerare som banar väg för fortsatt arbete med att testa nya behandlingsmetoder för cancer. 

– Vi har gjort ett antal projekt kring cancerbehandlingar för det japanska företaget Shigeru GmbH som har sin bas i Schweiz. De har funnit att vi är en partner som de vill investera i för att förstärka samarbetet, vilket såklart känns roligt, säger Urban Höglund. 

Fakta om Adlego Biomedical

Adlego Biomedical är ett forskningsbolag specialiserat på prekliniska tester av nya tester av nya läkemedelskandidater och behandlingsmetoder. Adlego hjälper läkemedelsföretag med alla aspekter av deras läkemedelsutveckling. Läs mer om Adlego här. 

Mer från Adlego Biomedical

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Adlego Biomedical och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?