USA-börser: Svagt upp efter blandad statistik

De amerikanska börserna handlas svagt på plus efter drygt halva torsdagens handel. Makrosiffrorna som presenterats under dagen bjöd på ett blandat utfall.

Wal-Mart är i fokus efter bolagets rapport, där indikationer gavs om att det kommande kvartalet kan bli utmanande för bolaget.

Dow Jones-index var
vid upp 0,2 procent till 10.330. På den bredare marknaden var S&P 500-index upp med 0,1 procent till 1.101 medan Nasdaq Composite-index stigit 0,1 procent till 2.229.

Omsättningen på NYSE
uppgick till 439 miljoner aktier och på Nasdaq till 1.116 miljoner aktier.

Räntan på den
tioåriga obligationen var upp med sex punkter till 3,80 procent medan trettioårsräntan var upp med fem punkter till 4,76 procent.

Detaljhandelsjätten Wal-Mart redovisade
ett bättre än väntat resultat för det fjärde kvartalet. Bolaget missade dock sin egen prognos för den jämförbara försäljningen som minskade med 1,6 procent. Bolagets hade spått att den skulle hamna i spannen +1 till -1 procent. Det kan signalera att konsumenterna byter upp sig när ekonomin förbättras, enligt analytiker som Dow Jones Newswires talat med.

Wal-Mart varnade också
för ett utmanande första kvartal i sina amerikanska butiker, något som marknaden valde att ta fasta på och aktien var kring lunchtid ned 1,5 procent till 53,19 dollar.

Toro, som tillverkar
trädgårdsutrustning, prickade försäljningsförväntningarna och slog resultatförväntningarna för sin rapport för det första kvartalet. Lagren ute i handeln är väldigt låga, enligt bolaget som spår en oförändrad försäljning under innevarande räkenskapsår.

Toro spår att
vinsten per aktie för 2010 kommer att uppgå till cirka 2,15 dollar. Aktien klättrade med 2,2 procent.

Priceline.com steg med
9,9 procent efter att bolagets vinst för det fjärde kvartalet mer än dubblades, samt då starka utsikter kommunicerades för det första kvartalet.

Efter onsdagens stängning
kom Hewlett-Packard med rapporten för bolagets första kvartal. Resultatet landade på 1,10 dollar per aktie vilket var något bättre än väntade 1,06 dollar. Aktien var kring lunch upp med 0,4 procent och sektorkollegan Dell som kommer med sin rapport efter stängning ikväll var upp 1,2 procent.

President Obama höll
på torsdagseftermiddagen ett tal med anledning av tillsättandet av en kommission med både demokrater och republikaner som ska hantera frågan om landets budgetunderskott. Presidenten manade till handling och menade att frågan inte kan skjutas på framtiden.

Den strida ström
av makrosiffror som presenterats under dagen har bjudit på ömsom vin, ömsom vatten.

Philadelphia Fed index
uppgick till +17,6 i februari jämfört med oreviderade +15,2 månaden innan. Förväntningarna låg på en nivå om +17,0 under månaden.

De ledande indikatorerna
i USA steg med 0,3 procent i januari jämfört med månaden innan, marknaden hade här räknat med en uppgång på 0,5 procent. I december steg de ledande indikatorerna med reviderade +1,2 procent (preliminärt +1,1 procent). Ledande indikatorer har nu stigit tio månader i rad.

Antalet nya arbetssökande
uppgick till 473.000 under vecka 6, väntat var 438.000. Kärn-PPI ökade med 0,3 procent i januari jämfört med december, väntat var 0,1 procent.

USA:s lager av
råolja uppgick till 334,5 miljoner fat under förra veckan, jämfört med veckan innan då nivån låg på 331,4 miljoner fat. Analytiker hade väntat sig en lagerökning om 1,8 miljoner fat till 333,2 miljoner fat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?