Asienbörser: Tokyobörsen fortsätter stiga

De asiatiska börserna hade mindre förändringar och blandad utveckling under torsdagens handelssession i brist på marknadsdrivande nyheter.

"Det finns en stark aptit på fyndköp samtidigt som det är svårt att se utrymme för några större prisökningar på aktier i det kortare perspektivet. Förbättringen av den globala ekonomin ger stöd medan osäkerheterna finns kvar", sade Yoshihiro Ito, strateg på Okasan Asset Management, till Bloomberg News.

Qantas Airways, Australiens
största flygbolag, föll 8,1 procent sedan resultatet understigit marknadens förväntningar. Bolaget sa även att det ska ta bort förstaklasskabiner efter minskad efterfrågan.

Newcrest tappade 2,8
procent efter att guldet sjunkit så mycket som 1,9 procent i New York efter att IMF sagt att de ska börja utöka sin försäljning av metallen.

BHP Billiton var
1,3 procent lägre och Rio Tinto sjönk 0,9 procent efter att metallpriserna backat.

Bank of Japan
beslutade som väntat att behålla dagslåneräntan på 0,10 procent. Bedömningen av ekonomin var också i stort densamma. BOJ konstaterar att ekonomin återhämtar sig men att återhämtningen i den privata efterfrågan inte är självbärande.

Börserna i Kina
och Taiwan var fortsatt helgstängda.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?