Asienbörser: Exportbolag lyfter Tokyobörsen

Tokyobörsens ledande Nikkei 225-index steg 1,2 procent i fredagens inledande handel. Det bredare Topix-indexet gick upp 1,0 procent.

Exportföretag som elektronikjätten Canon gynnades av EU-ledarnas besked om att stöda skuldtyngda Grekland, vilket mildrade oron för en akut kris för euron.

Aktierna i Toyota,
världens största bilföretag, steg 0,7 procent. Dessförinnan rapporterade tidningen Asahi om att företagets styrelseordförande kommer att närvara under utfrågningar i den amerikanska kongressen om en rad säkerhetsfrågor som rör Toyotas bilmodeller.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?