Europabörser: Bernanke lade sordin på stämningen

De europeiska börserna var upp på onsdagen. Kurserna var klart på plus när Fed-chefen Ben Bernanke sa i ett tal vid 16.00 att Federal Reserve kan behöva överväga att höja diskontoräntan inom en inte alltför avlägsen tid.

Klockan 16.45 var DJ Euro Stoxx 50 upp 0,8 procent medan det bredare Bloomberg European 500 klättrade 0,6 procent.

Tidigare under dagen
lyftes marknaden av signaler om en lösning av Greklands finansiella problem. Bankerna gick starkt på de nyheterna. Deutsche Bank var upp med 2,5 procent och Société Générale med 4,0 procent.

Alcatel-Lucent, som rapporterar
på torsdagen, var oförändrad. AT&T meddelade att Alcatel-Lucent och Ericsson valts som leverantörer av lte-baserat mobilnät i Nordamerika.

Arcelor Mittal redovisade en
vinst för fjärde kvartalet som var lägre än väntat på grund av sjunkande priser och stigande kostnader. Aktien tappade 6,7 procent.

Londonbörsens FTSE 100
gick upp med 0,1 procent, medan Frankfurtbörsens DAX-index steg 0,5 procent och Parisbörsens CAC 40 avancerade 0,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?