1515

USA-börser: Svagt uppåt

De amerikanska börserna var svagt upp under onsdagens inledande handel. Index har rört sig runt nollstrecket sedan öppning.

Marknaden håller fortfarande på att bedöma effekterna av tisdagens skatteuppgörelse i USA samtidigt som spekulationer om att Kina kan komma att höja räntan i helgen tynger.

Kinesiska myndigheter har skjutit upp inflationsrapporten för november till 11 december, vilket tolkats som att en räntehöjning är nära förestående.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 11.368. S&P 500 steg 0,1 procent till 1.225 medan Nasdaq Composite gick upp med 0,2 procent till 2.603.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 180 miljoner aktier, medan den var 330 miljoner aktier på Nasdaq.

"Handlare fortsätter att smälta skatteuppgörelsen. Delar av uppgörelsen skulle tillåta omedelbara nedskrivningar av kapitalinvesteringar och det skulle vara mycket fördelaktigt för tillverkare av industriutrustning och stödja ekonomisk tillväxt", sa Fred Dickson, chefsstrateg på Davidson Companies, till Marketwatch.

Inom Dow Jones gick finansaktierna starkast. Bank of America steg 1,5 procent medan American Express gick upp 0,8 procent.

Home Depot höjde sin prognos för 2010 och spår nu en vinst på 1,97 dollar per aktie. Tidigare prognos var en vinst per aktie på 1,94 dollar medan prognosgenomsnittet låg på 1,95 dollar, enligt Bloomberg News. Aktien var upp 0,6 procent.

McDonalds sjönk däremot med 1,9 procent. Bolagets globala försäljning i jämförbara restauranger steg med 4,8 procent i november, jämfört med en väntad ökning på 5,4 procent, enligt Bloomberg News.

3M fortsatte att backa med 0,5 procent sedan Goldman Sachs sänkt rekommendationen till neutral från tidigare köp. På tisdagen lämnade bolaget en vinstprognos för 2011 som var sämre än väntat.

Apple ökade 0,2 procent till 319 dollar. Stifel Nicolaus höjt riktkursen till 390 dollar från tidigare 360 dollar.

Texas Instruments var upp 0,1 procent. Bolaget spådde efter tisdagens stängning att vinsten för det fjärde kvartalet blir mellan 0,61-0,65 dollar per aktie. Den tidigare vinstprognosen var på 0,59-0,67 dollar per aktie. Analytikernas prognosgenomsnitt låg på 0,63 dollar per aktien, enligt Bloomberg News.

Ingen statistik väntas på onsdagen.

På obligationsmarknaden var tioåringen upp 11 punkter till 3,23 procent.

 


Innehåll från TaniumAnnons

Skaffa full visibilitet i företagets nätverk – med Tanium

Enligt beräkningar kommer det vid 2025 att finnas 75 miljarder endpoint-enheter uppkopplade till företagsnätverk. Detta ställer komplexa krav på hantering och skydd av verksamhetskritiska data. Trots detta finns det stora brister hos många företag vad gäller endpoint-hantering, säkerhet och visibilitet. 

Läs mer om utmaningarna med endpoint-säkerhet

Sedan Tanium startades av far och son 2008, har företaget arbetat utifrån en enda målsättning; att utveckla och förädla ny arkitektur som möjliggör bättre nätverksvisibilitet och enklare och säkrare hantering av verksamhetskritiska data. I takt med att distansarbete och antalet endpoint-enheter ökar blir detta en affärsavgörande fråga för många företag. 

– Tanium är en plattform för klientadministration som är inriktad på hantering av Säkerhet, Risk & Compliance och IT Operations utifrån samma datakälla med endast en klient och väldigt lite infrastruktur. Plattformen är baserad på öppna API:er och kan kompletteras med moduler efter behov så kunden kan växa med Tanium och dessa moduler. Det spelar ingen roll om man har sina klienter och/eller servrar on-premise eller i molnet – med Tanium kan man managera dem i nästintill realtid, med full visibilitet och minimal infrastruktur, berättar Arash Serpoushan, regionchef för Norden och Baltikum.

Vad omfattar Tanium?  

Kontrollerar viktiga parametrar

Med andra ord möjliggör Tanium komplett kontroll och översikt på var alla enheter finns samt vilka som har åtkomst till nätverket och använder enheterna, oavsett om det rör sig om 100 eller en miljon endpoints. Dessutom visar plattformen hur enheter och användare möter företagens säkerhetsstandarder vad gäller exempelvis patchning, installerade mjukvaruprogram och användarrättigheter. 

– Detta är ovärderlig information. I våra samtal med kunder ser vi att företag har mellan 10 och 15 procent fler enheter som kopplar upp sig mot nätverket än vad de ansvariga tror. Har man då 50 000 enheter i sitt nät, kan det röra sig om 7 500 extra maskiner – en enorm säkerhetsrisk. Tanium bryr sig inte om var användarna sitter; har de tillgång till internet kontrollerar plattformen samtliga viktiga parametrar innan de släpps in på nätverket, betonar Peter Lamber, ansvarig för Taniums ekosystem av partners.

Se Tanium in action 

Behöver bara 15 sekunder

Tanium utmärker sig dock på ytterligare vis. Plattformen fungerar som ett övergripande paraply, vilket omfattar företagets existerande infrastrukturer och verktyg. Därmed samlas automatiskt all data från samtliga verktyg i ett och samma gränssnitt – på 15 sekunder. 

– Med traditionella strukturer kan det i värsta fall ta dagar, eller till och med veckor, att få den information man efterfrågar. Med Tanium får man snabbt tag på det man behöver och kan uppdatera lika snabbt tillbaka, så att man motverkar risken för datasilos. Det säger sig självt att detta innebär en stor fördel, inte minst då man säkerställer att beslut fattas utifrån korrekta och aktuella data, betonar Arash.

Detektera, agera och stoppa

Möjligheten att snabbt visualisera och accessa relevant information innebär således omfattande vinningar för företag – plattformens automatiserade funktioner, i kombination med ett gemensamt gränssnitt och den minimala infrastrukturen, bidrar till en värdefull samsyn bland medarbetarna och därutöver till att livslängden på företagets enheter förlängs avsevärt. 

– Detta medför en kraftig förenkling av IT-miljö och processer, som ger förmågan att inte bara detektera, utan också agera och stoppa incidenter. Detta är ett vinnande koncept, något som bevisas av att efterfrågan på våra lösningar har ökat kraftigt det senaste året. Vi har också utökat vår personalstyrka från 6 personer till 11 personer under året som gått, så det är en spännande utveckling, avslutar Peter.

Läs mer om Tanium här 

Eller kontakta Exclusive Networks. 

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. 

Låt Exclusive Networks vara din startpunkt – vi hjälper dig! 

 

Mer från Tanium

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tanium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?