1515

Stockholmbörsen: Nedåt på årets sista börsdag

Stockholmsbörsen har inlett torsdagen, årets sista handelsdag, med en liten nedgång i linje med de större kollegorna i London, Paris och Frankfurt. Volymerna var små då många placerare hellre handlade raketer och champagne än aktier.

SIX Generalindex var klockan 09.55 ned 0,1 procent till 356 medan OMXS30-index sjunkit 0,1 procent till 1.164. Omsättningen uppgick till 0,7 miljarder kronor.

På Large Caplistan noterade bland annat Boliden, Holmen, Seco Tools och SSAB små kursökningar. Samtliga ingår bland Dagens Industris kandidater till kursvinnare bland storbolagen under 2011.

Hemtextilkedjan Hemtex har kniven mot strupen. Kedjan måste få tillbaka kunderna och öka försäljningen för att överleva. Den stora utmaningen är att på nytt bygga upp varumärket. Samtidigt tvingas bolaget hantera kraftigt ökade kostnader, skrev Svenska Dagbladet Näringsliv i torsdagens tidning. Aktien minskade 4,0 procent till 14,40 kronor.

It-konsultföretaget HiQ räknar med ett intensivt rekryteringsår även 2011. Bolaget kommer nästa år att behöva anställa mellan 120 och 150 personer, sade Bo Ringdahl, vd HiQ Stockholm, till Dagens Industri. Aktien höjdes 1,3 procent till 38,50 kronor.

Specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrum, lämnar av strategiska skäl tillbaka sina rättigheter för utveckling av preparatet Sym001. Sym001 är för närvarande i klinisk fas II och anledningen till att Sobi bryter samarbetet är att bolaget vill kunna fokusera på sin övriga portfölj av utvecklingsprogram. Aktien sänktes 0,2 procent till 41,70 kronor.

Systemutvecklingsföretaget Digital Visions aktie handelsstoppades av Nasdaq OMX Nordic efter samråd med bolaget och med hänvisning till 22 kapitlet 1§ paragrafen 1 i lagen om värdepappersmarknaden.

"Den information bolaget ska gå ut med har man inte hunnit gå ut med före börsens öppning. Då finns det alltid risk att det kan finnas en informationsassymetri på marknaden", säger Jonas Aldén vid Nasdaq OMX Nordic till nyhetsbyrån Six.

I senaste rapporten från Digital Vision uppgav bolaget att styrelsen utreder olika refinansieringsalternativ av konvertibellånet som förfaller till betalning den 31 december 2010.

"Jag kan inte kommentera orsaken till handelsstoppet. Vi kommer med mer information under förmiddagen", säger Digital Vision vd Bengt Broman till Six.


Innehåll från EdenredAnnons

Så motiverar du dina anställda – även om de jobbar hemifrån

I en tid av distansarbete är det viktigt att se till att man tar hand om sin hälsa. Genom att erbjuda Edenreds flexibla förmåner som lunch- och friskvårdsbidrag går det bra, oavsett var jobbet utförs. Och vill man peppa lite extra i största allmänhet finns också Delicard gåvokort, det perfekta sättet att uppmärksamma personer, prestationer eller högtider som till exempel jul.

Mycket är osäkert kring hur framtidens arbetsplats kommer se ut, men många spår att de flesta företag kommer erbjuda distansarbete även efter pandemin. Många förmåner är kopplade till en fysisk arbetsplats, men nu när landskapet ritas om är det viktigt att kunna erbjuda förmåner oavsett var de anställda befinner sig. Edenred erbjuder olika förmåner som är flexibla och uppskattade hos anställda över hela Sverige. Med Edenred Lunchförmån kan de anställda äta bra, och billigare, oavsett om de är på kontoret eller jobbar hemifrån. 

– Som arbetsgivare väljer man hur många månader den anställda har rätt till förmånen och även vilket belopp lunchkortet ska laddas med. Kortet gäller på de flesta restauranger i hela Sverige och går även att använda i många livsmedelsbutiker om man vill göra egen matlåda, säger Alf Reimers, Director of Marketing & Innovation. 

Enkel hantering av friskvårdsbidraget

Samma kort som används till lunchförmånen fungerar även för Edenreds hantering av friskvårdsbidraget.

– Vanligtvis brukar friskvårdsbidrag innebära mycket administration. Men med vår lösning får man sitt friskvårdsbidrag insatt på kortet, alltså samma kort som lunchförmånen, och kvittoredovisningen sker enkelt i en app. Du behöver inte ligga ute med pengar och du behöver inte hålla koll på fysiska kvitton, säger Alf Reimers. 

I appen MyEdenred Sweden kan den anställde snabbt se saldo, gjorda transaktioner och mycket mer för både lunchpengar och friskvårdsbidrag. Genom att kortet har två plånböcker hålls beloppen isär och förmånerna blir lika enkla att utnyttja som att administrera. 

Delicard gåvokort

Att motivera sina anställda är kanske ännu viktigare när distansarbetet breder ut sig. Med Delicard gåvokort blir det väldigt enkelt, oavsett om det är en jul- eller sommargåva eller någon annan typ av uppskattning. Gåvokorten finns i olika prisklasser och mottagaren väljer alltid själv sin gåva. 

– Vårt populäraste kort är Unlimited och där kan den som får kortet välja bland mer än 100 typer av gåvor i en mängd olika kategorier. Vi har bland annat delikatesser, designprylar, upplevelser och fritidsprodukter. Man kan även skänka pengarna till välgörenhet om man skulle vilja, säger Alf Reimers.

Det är självklart härligt att kunna ge bort något som man vet uppskattas. Det är också väldigt enkelt då du som köpare bara behöver välja kort och leveranssätt, därefter tar Edenred hand om resten. 

Om Edenred

Edenred jobbar med glädje, engagemang och lojalitet genom bra förmåner för anställda. Resultatet är effektivare företag, ofta också lägre sjuktal och mindre personalomsättning. Mer om Edenred Lunchförmån, Edenred Friskvårdsbidrag och Edenred Delicard finns på edenred.se.

Mer från Edenred

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Edenred och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?