Annons

Europabörser: Nedåt i stilla handel

De ledande europeiska börserna inledde torsdagens handel med svagt sjunkande kurser. Handeln var generellt sett lugn med låg omsättning och många investerare kan antas ha skiftat fokus mot den kommande helgen i förtid.

I London fortsatte vinsthemtagningarna från uppgången tidigare i december. Utvecklingen i råvarusektorn var blandad och silverproducenten Fresnillo gick mot strömmen med en uppgång på drygt 1 procent. Samtidigt tappade både African Barrick Gold och Rangold Resources närmare 2 procent vardera efter större uppgångar i guldpriset under föregående handelssession.

I Tyskland tappade börserna svagt mark under årets sista handelsdag och indexet är, trots ett krisfullt år för eurozonen, i skrivande stund upp med över 17 procent på årsbasis.

Bland morgonen vinnare fanns flera biltillverkare däribland BMW och Daimler som avancerade med 0,5 respektive 0,2 procent.

Marknadsnoteringar klockan 10.55
DJ Stoxx 600 Europa -0,4 % 280
DJ Stoxx 50 Europa -0,4 % 2.629

FTSE 100 London -0,1 % 5.991
DAX Frankfurt -0,2 % 6.980
CAC 40 Paris -0,4 % 3.876

SMI Zürich -0,5 % 6.533
IBEX 35 Madrid -0,6 % 9.926
MIB Milano -0,7 % 20.321


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?