Annons

USA-börser: Nervöst kring nollan

De amerikanska börserna visade blandade rörelser på fredagen. Handeln har gått i ett snävt intervall runt nollstrecket.

En svag jobbrapport för november tyngde öppningen. Sysselsättningsökningen var lägre än väntat samtidigt som arbetslösheten kom in högre än väntat.

Övrig USA-statistik rapporterades dock in bättre än väntat. En positiv utveckling i november för ISM-indexet för tjänstesektorn gav stöd från 16-tiden.

Vid 20.00 var Dow Jones ned 0,1 procent. S&P 500 sjönk 0,1 procent medan Nasdaq gick upp 0,3 procent.

Framförallt tyngde finansaktier och telekom.

Inom Dow Jones tappade JP Morgan 0,7 procent medan AT&T sjönk 1,0 procent.

Till vinnarna hörde olje- och råvarubolagen sedan råvarupriserna fått stöd av en svagare dollar. Alcoa ökade med 1,0 procent medan Chevron steg 0,4 procent.

Rekryteringssajten Monster backade 1,4 procent på den svaga jobbstatistiken.

Ebay sjönk 1,7 procent sedan Citigroup sänkt rekommendationen till behåll från tidigare köp.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?