Annons

USA-börser: Bästa december på nio år för S&P-index

De amerikanska börserna steg på onsdagen. Handeln har gått sidled de senaste timmarna. Omsättningen var fortsatt låg liksom under de tidigare mellandagarna.

S&P 500 har hittills klättrat med 6,6 procent i december, vilket gör det till den bästa decembermånaden sedan 1991. Indexet har sakta avancerat och noterats för nedgång under endast tre handelsdagar under månaden.

Vid 18.20 var Dow Jones upp 0,3 procent. S&P 500 steg 0,3 procent medan Nasdaq gick upp 0,2 procent.

Inom Dow Jones gav McDonalds och IBM stöd med uppgångar på 0,9 respektive 0,8 procent.

Till förlorarna hörde Kraft och Alcoa, som båda backade med 0,5 procent.

Tisdagens vinnare General Motors fortsatte att stiga med 1,8 procent. BNY Convergex inledde bevakning med en köprekommendation.

Google var upp 0,3 procent sedan Hudson Square inlett bevakning med rekommendationen köp.

Konsumentbolaget Sara Lee meddelade att det säljer två verksamheter i Australien och Nya Zeeland för 37,9 miljoner dollar till Symex Holdings. Sara Lee var oförändrad.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?