Annons

Nordenbörser: Skogsbolag steg

De nordiska börserna noterade små och blandade rörelser på onsdagen.

Vid stängning var OMXN40-index upp 0,5 procent till 1.112,6. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Helsingforsbörsens OMXH25-index gick upp 0,3 procent.

Skogsbolagen var åter vinnare på onsdagen. UPM-Kymmene ökade 1,6 procent medan Stora Enso steg 1,0 procent.

Goldman Sachs skrev i en analys att sannolikheten för en ytterligare konsolidering av sektorn ökat efter UPM- Kymmenes köp av Myllykoski och Rhein Papier. Banken höjde även riktkursen för UPM-Kymmene till 15,60 euro från tidigare 14,90 euro.

Oslobörsens OBX-index stängde oförändrad. Stöd kom från Statoil, som var upp 0,5 procent.

Questerre fortsatte att klättra med 12,5 procent. Aktien har den senaste tiden rusat på positiva nyheter kring skiffergassektorn.

Sevan Marine ökade 7,7 procent. Oljeservicebolaget meddelade att bankåtaganden finns för en kreditfacilitet på 480 miljoner dollar angående Sevan Driller.

DNO sjönk 3,6 procent. Oljebolaget sa att inga kolväteföreningar påträffats vid en provborrning i Inhaminga- blocket i Mozambique men att bolaget samtidigt utnyttjat en option på ytterligare en provborrning i blocket, planerad till januari 2011.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index var ned 0,1 procent.

Tungviktaren Novo Nordisk backade med 0,7 procent efter gårdagens kursrekord.

Vestas steg 0,4 procent. Bolaget offentliggjorde två beställningar från Tyskland respektive Kina på totalt 72 megawatt.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?