Annons

USA-börser: Terminerna pekar uppåt

Terminerna för de ledande USA-indexen pekar svagt upp inför att handeln i New York ska inledas på tisdagen.

Wal-Mart steg 0,8 procent i förhandeln. Enligt ICSC- Goldman Sachs-index steg försäljningen i affärskedjorna i USA med 4,8 procent under vecka 51, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före steg försäljningen med 1,0 procent.

General Motors var 1,3 procent upp efter att JP Morgan och Morgan Stanley inlett bevakning av aktien med en positiv syn.

"GM har chansen att överföra sin konkurrenskraftiga kostnadsbas och starka balansräkning till något som det inte har lyckats göra på 50 år", skrev Adam Jonas, analytiker på Morgan Stanley, enligt Bloomberg News.

En halvtimme före öppning visade S&P/Case-Shillers index att huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA sjönk 0,80 procent i oktober jämfört med samma månad 2009. Enligt Bloomberg News enkät väntade analytiker att priserna skulle ha sjunkit med 0,20 procent.

Klockan 16.00 kommer hushållens konfidensindikator (från Conference Board) för december som väntas ha stigit till 56,4 i december, från 54,1 i november.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?