Annons

USA-börser: Svajigt på Wall Street

De amerikanska börserna noterade blandade rörelser på måndagen. Handeln gick i ett snävt intervall runt nollstrecket.

Index återhämtade sig efter en svag öppning, som tyngdes av fredagens räntehöjning i Kina.

Den stillsamma handeln gick i ett snävt intervall runt nollstrecket och omsättningen var mycket låg. CNBC rapporterade att bara 25 procent av handlarna på NYSE var tillbaka på börsgolvet efter julhelgen.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent till 11.555. S&P 500 steg 0,1 procent till 1.258 medan Nasdaq Composite gick upp 0,1 procent till 2.667.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 470 miljoner aktier, medan den var 1,1 miljarder aktier på Nasdaq.

"Kina kommer att vara ett huvudtema under 2011. Dessutom finns det en känsla av att vi klättrat för högt. Så marknaden kanske behöver lite justering och risken är på nedsidan", sade Peter Sorrentino på Huntington Asset Advisors till Bloomberg News.

Kinas centralbank höjde sin styrränta med 25 punkter till 5,81 procent. Räntehöjningen är den andra på två månader och den första sedan Kina den 3 december officiellt annonserade ett skifte till en "klok" penningpolitik, från tidigare "något expansiv" penningpolitik.

Inom Dow Jones steg Cisco med 2,4 procent sedan Barron's skrivit att efterfrågan på nätverksutrustning kommer att öka och att bolaget ska införa utdelning.

Storbankerna gick också starkt. Bank of America ökade 1,6 procent medan JP Morgan gick upp 1,4 procent.

Procter & Gamble tappade 0,9 procent. Sunday Times rapporterade att bolaget tillsammans med tyska Beiersdorf överväger ett bud på Sanex, Storbritanniens största tillverkare av toalettartiklar.

AIG klättrade 9,3 procent. Försäkringsbolaget säkrade på måndagen en kreditfacilitet på totalt 4,3 miljarder dollar från mer än 30 banker.

Netflix backade 2,5 procent efter att Barron's rapporterat att högre kostnader för filmrättigheter kommer att skada vinstmarginalerna.

Ingen statistik av vikt rapporterades på måndagen.

På obligationsmarknaden var tioåringen ned 6 punkter till 3,33 procent.

Ericsson noterades 9 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?