Annons

New York-börser: Terminerna pekar ned

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar svagt ned inför att handeln i New York ska inledas på måndagen sedan Kina höjt styrräntan under julhelgen.

"Det finns stora risker som marknaden inte har prisat in, inklusive att tillväxtmarknader är överhettade och Kina har problem med inflationen", sade David Macia, på Credit Andorra, till Bloomberg News.

Kinas centralbank höjde på fredagen sin styrränta med 25 punkter till 5,81 procent. Räntehöjningen är den andra på två månader och den första sedan Kina den 3 december officiellt annonserade ett skifte till en "klok" penningpolitik, från tidigare "något expansiv" penningpolitik.

Ford Motor sjönk 1,6 procent och General Motors backade 1,1 procent efter att Peking på torsdagen i förra veckan beslutat om en kvot om 240.000 nybilsregistreringar per år. Det kan jämföras med att analytiker uppskattar att 850.000 enheter ska registreras under 2010.

Cisco var 0,8 procent upp efter att Barrons skrivit att efterfrågan på nätverksutrustning kommer att öka och att bolaget ska införa utdelning.

Procter & Gamble tappade 0,3 procent efter att Sunday Times skrivit att bolaget tillsammans med tyska Beiersdorf överväger ett bud på Sanex, Storbritanniens största tillverkare av toalettartiklar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?