Annons

USA-börser: Finansaktier lyfte kurserna

De amerikanska börserna noterade uppgångar på tisdagen. Kurserna steg successivt efter den positiva öppningen. Stöd kom från stigande börser i Europa och Asien.

S&P 500 handlades på högre nivåer än vid Lehman Brothers konkurs. Dagen före Lehman-kraschen, den 12 september 2008, stängde S&P 500 på 1.251,7.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp 0,5 procent till 11.533. S&P 500 steg 0,6 procent till 1.255 medan Nasdaq Composite gick upp 0,7 procent till 2.668.

Omsättningen på New York Stock Exchange var låga 810 miljoner aktier, medan den var 1,7 miljarder aktier på Nasdaq.

"De aggressiva åtgärderna från Fed precis efter Lehman och som fortsätter än i dag har varit en viktig faktor till att stabilisera aktiepriserna. Det kommer fortfarande att vara svåra ekonomiska förhållanden för tillväxt men den naturliga förbättringen i ekonomin håller på att ta fart", sade Jeffrey Coons på Manning & Napier Advisors till Bloomberg News.

Finansaktierna ledde uppgångarna. Inom Dow Jones ökade Bank of America med 2,9 procent medan JP Morgan gick upp 2,6 procent.

Nyheten att Toronto-Dominion Bank köper Chrysler Financial från riskkapitalbolaget Cerberus för 6,3 miljarder dollar lyfte hela finanssektorn.

Dell klättrade 3,6 procent. På tisdagen meddelades att bolagets vd Michael Dell köpte 7,4 miljoner aktier den 17 december.

Adobe steg 6,0 procent efter att bolaget sent på måndagen höjt sin vinstprognos till intervallet 0:54-0:59 dollar per aktier för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Analytiker hade enligt Bloomberg News i snitt räknat med ett resultat om 0:51.

Sandisk ökade 4,9 procent sedan Raymond James & Associates höjt rekommendationen för flashminnestillverkaren till outperform från tidigare market perform.

Wabco, en konkurrent till Haldexs verksamhet Commercial Vehicle Systems, höjde helårsprognosen till en vinst på 2:73-2:78 dollar och en försäljning på 2.172-2.178 miljoner dollar i lokala valutor. Aktien klättrade 9,3 procent.

Före öppning meddelade Federal Reserve att det har beslutat att förlänga det temporära dollar-swapprogrammet med andra stora centralbanker till och med den första 1 augusti 2011.

Johnson Redbooks index visade att den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 3,8 procent vecka 50, som avslutades den 18 december, jämfört med motsvarande period ett år tidigare.

På obligationsmarknaden var tioåringen ned 3 punkter till 3,31 procent.

Ericsson noterades 37 öre lägre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?