Annons

New York: Terminerna pekar uppåt

Terminerna för de ledande USA-indexen indikerar mindre positiva rörelser när handeln i New York inleds under julveckan.

"Vi är optimistiska om sannolikheten för att aktier kommer att prestera väl nästa år då de geopolitiska spänningarna och andra risker kommer att utebli", sade Andrew Milligan vid Standard Life Investments i Edinburgh till Bloomberg News.

Han fortsatte:

"Marknaden kommer till stora delar att styras av bolagens vinsttillväxt under 2011 men dessa förväntningar kommer dock att bli mer tvetydiga ju längre året går".

På den bolagsspecifika scenen utmärkte sig bland andra Amazon som steg 0,9 procent efter höjd riktkurs från Barclays.

Intel sjönk 0,3 procent efter att europeiska konkurrensmyndigheter indikerat att Intels föreslagna köp av McAfee kommer att nagelfaras av europeiska myndigheter.

Ingen statistik väntas under måndagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?