Annons

USA-börser: Finansbolag stiger i New York

USA-börserna fortsatte att stiga på torsdagen efter onsdagens breda uppgång. Stigande börser i Europa och positiv utveckling på råvarumarknaderna gav stöd.

Oron för skuldkrisen i Europa hade också dämpats något efter ECB-mötet, som dock inte resulterade i några ytterligare stödåtgärder. Euron förstärktes mot dollarn på eftermiddagen.

Dagens USA-statistik kom in med blandat resultat. Antalet nyanmälda arbetslösa ökade mer än väntat medan det samtidigt kom signaler om en förbättring på bostadsmarknaden.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,7 procent till 11.338. S&P 500 steg 0,8 procent till 1.216 medan Nasdaq Composite gick upp 0,7 procent till 2.568.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 190 miljoner aktier, medan den var 380 miljoner aktier på Nasdaq.

Finansaktier och råvarubolag ledde uppgångarna.

Inom Dow Jones fortsatte onsdagens vinnare att visa vägen. Microsoft ökade 2,9 procent medan Alcoa steg 2,6 procent på ett stigande aluminiumpris.

Home Depot fick stöd av den positiva bostadsstatistiken och visade en uppgång på 2,9 procent.

Antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA steg med 10,4 procent i oktober jämfört med föregående månad, enligt National Association of Realtors. Enligt Bloomberg News enkät pekade förväntningarna mot en nedgång med 1,0 procent.

"Bostadsmarknaden är helt klart i en återhämtningsfas. Utvecklingen kommer tidvis att vara ojämn men en förbättrad arbetsmarknad kommer att ge stöd", sade Lawrence Yun, NAR:s chefsekonom, enligt Marketwatch.

Flera detaljhandelsbolag rapporterade november månads försäljning.

Klädkedjan Abercrombie & Fitch klättrade 7,8 procent. Novemberförsäljningen i jämförbara butiker ökade med 22 procent jämfört med samma månad 2009, mot väntade 6,4 procent, enligt Bloomberg News.

Gaps försäljning i jämförbart butiksbestånd steg 4 procent under november jämfört med samma månad förra året. Aktien var upp 0,1 procent.

Före öppning kom statistik på att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA stigit med 26.000 personer till 436.000 personer, under vecka 47, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 424.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?