Annons

USA-börser: Banker vinnare i bred uppgång

De amerikanska börserna visade fortsatt klara uppgångar på torsdagen. Handeln har gått i sidled de senaste timmarna.

Minskad oro för skuldkrisen i Europa och en starkare euro gav stöd på eftermiddagen.

Dagens USA-statistik kom in med blandat resultat. Antalet nyanmälda arbetslösa ökade mer än väntat medan det samtidigt kom signaler om en förbättring på bostadsmarknaden.

Vid 20.00 var Dow Jones upp 0,8 procent. S&P 500 steg 1,1 procent medan Nasdaq gick upp 0,9 procent.

Banker, verkstads- och råvarubolag ledde uppgångarna.

Inom Dow Jones fortsatte onsdagens vinnare att visa vägen. Alcoa steg 3,5 procent på ett stigande aluminiumpris.

Home Depot fick stöd av den positiva bostadsstatistiken och visade en uppgång på 3,9 procent.

Goldman Sachs skrev i en analys att banker kommer att prestera bättre än marknaden på grund av starkare tillväxt, förbättrad marknad för aktieinvesteringar och ett bättre ränteläge. Bank of America ökade 3,0 procent medan JP Morgan gick upp 2,6 procent.

Klädkedjan Abercrombie & Fitch klättrade 10,4 procent. Novemberförsäljningen i jämförbara butiker ökade med 22 procent jämfört med samma månad 2009, mot väntade 10,5 procent, enligt Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?