Annons

Asienbörser: Blandat på börserna

Indexen på de ledande asiatiska börserna hade blandad utveckling under torsdagens handelssession.

"Marknaden konsoliderar inför julhelgen. Ekonomisk data från USA är uppmuntrande men investerare är oroliga för arbetsmarknaden", sade Geoff Howie, strateg på MF Global, till Bloomberg News.

Bridgestone tappade 1,6 procent efter att Morgan Stanley sänkt rekommendationen till jämvikt från tidigare övervikt.

Singapore Airlines var 1,9 procent ned efter att kabinfaktorn sjunkit till 70,1 procent i november från 72,3 procent motsvarande period ett år tidigare.

Mitsubishi UFJ Financial Group steg 1,4 procent och Sumitomo Mitsui Financial Group klättrade 2,2 procent efter att Nomura höjt rekommendationen för båda aktierna till köp från behåll.

Dena, som tillverkar mjukvara för mobiltelefoner, ökade 9,9 procent. Samsung ska använda Denas plattform på telefoner som använder Android.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?