Annons

USA-börser: Blandad giv i New York

De amerikanska börserna visade blandade rörelser på onsdagen. Index sjönk tillbaka från 18.30-tiden.

Dagens flöde av USA-statistik kom överlag in bättre än väntat. Samtidigt tyngde sjunkande börser i Europa sedan skuldoron åter tilltagit.

Vid 20.15 var Dow Jones upp 0,1 procent. S&P 500 var ned 0,2 procent medan Nasdaq gick ned 0,2 procent.

Inom Dow Jones gav verkstadsbolagen och konsumentbolagen stöd. Coca-Cola ökade 1,5 procent.

Caterpillar steg med 2,4 procent. RBC höjde riktkursen för Caterpillar till 108 dollar från tidigare 98 dollar med hänvisning till att en global återhämtning i investeringar kommer att lyfta marginalerna.

Chiptillverkare tillhörde förlorarna sedan analyshuset Gartner spått att investeringar i utrustning för halvledarproduktion kommer att minska med 1 procent under 2011. Intel var ned 0,8 procent.

Barclays skrev i en analys att leveranserna av kartong minskade i november medan lagren ökade. International Paper och Meadwestvaco sjönk båda med cirka 3 procent.

Honeywell spådde en vinst per aktie för helåret 2011 i intervallet 3:50-3:70 dollar, mot väntade 3:80 dollar per aktie, enligt Bloomberg News. Aktien tappade 1,6 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?