Annons

Kronan på årshögsta mot euron

Kronan fortsätter att stärkas mot euron och nådde på onsdagen en ny toppnivå. En euro kostar nu 9,07 kronor, vilket är den lägsta nivån sedan 2007.

En valutahandlare som nyhetsbyrån SIX talat med tror på fortsatt oro kring euron. På onsdagen försvagades euron mot såväl kronan som dollarn efter att det amerikanska kreditvärderingsinstitutet Moody´s meddelat att de sätter Spaniens kreditbetyg under översyn för en eventuell sänkning.

”Euroförsäljningarna kommer sannolikt att följa med väl in i nästa år", säger valutahandlaren till SIX och hänvisar till att oron för EMU:s skuldsättning förväntas fortsätta.

Kronan försvagades kraftigt mot euron under finanskrisen, men är nu tillbaka på samma nivåer som före krisen. Vid 11.30-tiden på onsdagen kostade en euro 9,07 kronor. En dollar kostade 6,82 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?