1515

USA-börser: Positiv start väntas

Terminerna för de ledande USA-indexen indikerar en lätt positiv öppning när handeln i New York inleds på tisdagen sedan bättre detaljhandelsstatistik än väntat vägt över en vinstvarning från Best Buy. Samtidigt avvaktar marknaden Federal Reserves räntebesked senare under kvällen.

Detaljhandelns försäljning i USA steg med 0,8 procent i november, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit med 0,6 procent, enligt Bloomberg News sammanställning. Exklusive bilar steg detaljhandeln med 1,2 procent, mot väntade 0,6 procent.

Best Buy föll 12 procent efter att bolaget sänkt sin helårsprognos för räkenskapsåret 2010/2011 och spår nu en vinst per aktie på mellan 3,20 och 3,40 dollar. Tidigare prognos var en vinst per aktie i intervallet 3,55-3,70 dollar. Anledningen till prognossänkningen är lägre förväntningar på de inhemska intäkterna, enligt bolaget.

Klockan 20.15 presenterar Federal Reserve sitt räntebesked med påföljande kommentarer. Oförändrad styrränta väntas och inte heller i den verbala kommunikationen väntas några större förändringar.

Utöver räntebesked kommer klockan 16.00 statistik över lager av osålda varor.

 


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?