1515

Europabörser: Gruvbolag i vinnarhålet

De ledande Europabörserna har inlett måndagens handel med högre kurser. Stöd kommer från Kina, som trots höga inflationssiffror, avstod från att höja styrräntan vilket marknaden spekulerade i förra veckan.

Bland vinnarna i den tidiga handeln syns bolag i gruvsektorn, där Antofagasta steg 1,4 procent, Rio Tinto 1,2 procent och Xstrata, som var upp 1,5 procent.

I banksektorn steg Royal Bank of Scotland 1,1 procent, HSBC 0,8 procent och Deutsche Bank 0,7 procent.

Morgonen har kantats av ett par medelstora bud. Bland annat har amerikanska konglomeratet General Electric meddelat att de köper oljeservicebolaget Wellstream för 1,3 miljarder dollar. Budet uppgår till 780 pence per aktie samt en specialutdelning på 6 pence per aktie. Wellstream ökade 5,0 procent.

Vidare har schweiziska Galderma, ett joint venture mellan Nestlé och L´Oréal, lagt bud på svenska Q-Med. Budets totala värde uppgår till cirka 7,5 miljarder kronor förutsatt att samtliga av vederlagsmålen uppfylls. Nestlé ökade 0,8 procent och L´Oréal var upp 0,5 procent.

På statistikfronten meddelade Kinas statistikbyrå att konsumentpriserna i landet (KPI) steg med 5,1 procent i årstakt under november. Analytiker hade förväntat sig en uppgång på 4,7 procent, enligt Dow Jones Newswires.

De nuvarande inflationsnivåerna i Kina ligger inom ett "acceptabelt spann", men man bör fortfarande vara på sin vakt när det gäller inflationsförväntningarna, sade Pan Jiancheng, vice chef vid statistikbyråns China Economic Monitoring and Analysis Center, CEMAC.


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?