Annons

Europabörser: Gruvor leder uppgång

De ledande Europabörserna har inlett onsdagen uppåt. Bank och försäkring återhämtar förlorad mark efter den senaste tidens nedgång. Mot strömmen går Carrefour efter att detaljhandelsbolaget sänkte sin prognos.

Gruvbolagen visade styrka lett av Xstrata som avancerade 4,2 procent.

Bank och försäkring visade också på styrka. Societe Generale som har tappat cirka 8 procent under de senaste tre handelsdagarna klättrade upp 3,3 procent.

Deutsche Bank var upp 2,5 procent. JP Morgan Cazenove uppgraderade bolaget till neutral från undervikt.

Även försäkringsbolaget Zürich Financial Services fick en höjd rekommendation till övervikt från neutral av JP Morgan Cazenove. Aktien stärktes 3,6 procent.

Prudential ställdes upp 4,4 procent efter att de satt nya mål för sin asiatiska enhet där vinsten från nya verksamheter i regionen ska dubblas till 2013.

Franska Carrefour föll med 8,0 procent efter att bolaget kom med en vinstvarning för 2010. Engångskostnaderna i Brasilien väntas nu uppgå till 550 miljoner euro från tidigare bedömning om 180 miljoner euro.

På makrosidan presenterades data över inköpschefsindex som överlag inkom över förväntan. Storbritannien märkte ut sig genom att komma in på en högre nivå än väntat vid 58,0 för november gentemot det väntade värdet på 54,7.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?