Annons

Europabörser: Stödspekulationer gav börslyft

De europeiska börserna avancerade på bred front på onsdagen.

Spekulationer om att ECB kommer att vidta fler åtgärder efter torsdagens möte för att lösa skuldkrisen och positiva inköpschefsindex från Storbritannien och Kina stärkte sentimentet.

Vid 16.55 var European Stoxx 50-index upp 2,5 procent medan det bredare Bloomberg 500-index steg 1,9 procent.

Frankfurtbörsens DAX gick upp 2,5 procent.

Deutsche Bank ökade 3,1 procent sedan JP Morgan höjt rekommendationen till neutral från tidigare undervikt.

BASF steg 2,5 procent. EU godkände förvärvet av Cognis efter att BASF gått med på att sälja en del av Cognis verksamhet.

Porsche ökade 5,7 procent. Bolaget ska ta in 5 miljarder euro genom en emission för att minska skulderna före fusionen med Volkswagen.

Londonbörsens FTSE 100 ökade 2,2 procent. Råvarubolagen tillhörde vinnarna sedan metallpriserna stigit. BHP Billiton klättrade 3,5 procent.

Parisbörsens CAC 40 var upp 1,5 procent.

Carrefour tyngde med en nedgång på 6,4 procent. Varuhuskedjan sänkte prognosen för 2010 års vinst samtidigt som flera banker sänkte sina rekommendationer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?