Stockholmsbörsen: Nedåt i inledningen

Aktiekurserna sjönk i den inledande handeln på Stockholmsbörsen. Klockan 9:45 hade OMXS-index fallit med 0,5 procent till 342,3.

Byggföretaget Skanska följde trenden med en nedgång på 0,6 procent trots att bolaget fick en stororder i USA. Skanska har fått i uppdrag att bygga om pirer åt den amerikanska marinen i Norfolk i delstaten Virginia. Kontraktet är värt motsvarande 1,15 miljarder kronor, enligt Skanska.

Flygbolaget SAS har fått nya problem när flygtekniker vid tre företag vid midnatt gick ut i strejk. Hittills har en inrikesflygning ställts in på sträckan Stockholm&tstr;Göteborg. Det är teknikerna vid SAS Tech, Avia Express Sweden och Svenska Direktflyg som har lagt ner arbetet. Strejken ska pågå till lördag klockan 12. SAS börskurs backade 1,2 procent.

Oljebolaget Alliance Oil har ökat farten i sin oljeproduktion. Bolaget producerade under tredje kvartalet 2010 4,3 miljoner fat råolja, jämfört med 3,8 miljoner fat under andra kvartalet. Försäljningen av oljeprodukter uppgick till 6,6 miljoner fat, jämfört med 6,1 miljoner fat föregående kvartal. Börskursen steg 3,8 procent.

Franska Renault säljer en stor del av sina aktier i AB Volvo men förblir ändå än så länge största ägaren med 21,7 procent av aktiekapitalet. Nu avser bolaget att behålla endast 6,8 procent. Bolaget säljer ut sitt B-aktieinnehav men behåller de röststarka A-aktierna. Volvos aktiekurs sjönk med 4,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?