Svajig öppning i New York

De amerikanska börserna har inlett veckan med små rörelser runt nollstrecket på måndagen.

Marknaden är något avvaktande inför att tredje kvartalets rapportsäsong ska börja och fredagens officiella sysselsättningsrapport.

Dagens statistik kom in med blandat resultat och påverkade inte sentimentet i någon större utsträckning.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 10.838. S&P 500 sjönk 0,1 procent till 1.145 medan Nasdaq Composite gick ned 0,3 procent till 2.363.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 170 miljoner aktier, medan den var 340 miljoner aktier på Nasdaq.

"Ekonomiska data har varit blandad de senaste månaderna med tre steg framåt och två bakåt. Investerarna ser framåt och är fokuserade på bolagsvinsterna", sade David Katz, investeringsdirektör på Matrix Asset Advisors, till Bloomberg News.

Teknologibolagen tillhörde förlorarna. Microsoft backade 1,9 procent. Goldman Sachs sänkte rekommendationen till neutral från köp med hänvisning till svag utveckling för företaget på marknaden för mobila enheter.

Alcoa, som inleder rapportsäsongen på torsdag, sjönk 1,0 procent. Deutsche Bank lade aktie på sin säljlista på kort sikt.

Enda sektorn som var klart på plus var telekom. AT&T steg 0,7 procent. Teleoperatören ska betala 300 miljoner dollar i en förlikning med den amerikanska skattemyndigheten, IRS, angående 2008 års skatt.

Sara Lee var dagens vinnare inom S&P 500 med en uppgång på 10,5 procent. Bolaget avvisade ett bud från riskkaptialbolaget KKR på 12 miljarder dollar.

Varuhuskedjorna Macy's och JC Penney sjönk sedan Goldman Sachs rekommendationerna till neutral från köp.

Orderingången i USA:s industri sjönk med 0,5 procent i augusti, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att orderingången skulle ha sjunkit 0,4 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA steg med 4,3 procent i augusti jämfört med månaden före. Enligt Bloomberg News enkät pekade förväntningarna mot en ökning med 2,5 procent.

På obligationsmarknaden var tioåringen ned 2 punkter till 2,49 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?