USA-börser: Svajig öppning att vänta

Terminerna för de ledande USA- indexen är oregelbundna inför att handeln i New York ska inledas på fredagen sedan makrostatistik inkommit blandat.

USA:s BNP ökade med 2,0 procent i beräknad årstakt under tredje kvartalet, vilket var i linje med analytikernas förväntningar enligt Bloomberg News.

Den privata konsumtionen steg med 2,6 procent under tredje kvartalet. Analytiker väntade en ökning med 2,5 procent. Prisindex för den privata konsumtionen rensat för livsmedel och energi steg 0,8 procent, analytiker hade väntat en uppgång med 1,0 procent.

Klockan 15.45 kommer Chicago inköpschefsindex för oktober med en väntad en nedgång till 58,0 från 60,4. Något senare, klockan 16.00, blir det definitivt Michiganindex för oktober, väntat 68,0 att jämföra med preliminära 67,9.

Microsoft steg 2,7 procent i förhandeln efter att bolagets resultat under det brutna räkenskapsårets första kvartal ökat med 52 procent jämfört med motsvarande period ett år tidigare. Det var också bättre än analytikernas förväntningar.

Merck tappade 0,2 procent. Bolagets resultat var något bättre än väntat medan försäljningen understeg konsensus.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?