USA-börser: Spurt i sluthandeln

De amerikanska börserna noterade blandade rörelser på torsdagen efter en liten spurt.

Öppningen var klart positiv på rapporter och jobbstatistik. Men sedan tyngdes handeln av bolagsnyheter och kurserna dalade under nollstrecket.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average ned 0,1 procent till 11.114. S&P 500 steg 0,1 procent till 1.184 medan Nasdaq Composite var upp 0,2 procent till 2.507.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,0 miljarder aktier, medan den var 2,0 miljarder aktier på Nasdaq.

"Det finns för mycket osäkerhet angående kongressvalet, Feds policy och dollarn. Den ekonomiska bilden är blandad. Och vissa investerare kanske säljer när vi närmar oss slutet på räkenskapsåret för fonder. De flesta bolagsrapporterna har var bra men det har marknaden prisat in", sa Cliff Remily, till Bloomberg News.

Exxon Mobil steg 0,8 procent. Oljebolaget redovisade en stigande vinst för andra kvartalet i rad till följd av ökad global efterfrågan och högre oljepriser.

Microsoft, som rapporterade efter stängning, var upp 0,8 procent.

3M var dagens förlorare med en nedgång på 6,5 procent. Bolaget sänkte prognosen för helårsvinsten på grund av förvärv gjorda under tredje kvartalet.

Halliburton rasade 8,0 procent. President Barack Obamas haverikommission, angående oljeläckan från BP:s Macondo-källa i Mexikanska golfen, släppte en rapport som visade att Halliburton innan olyckan inträffade visste att cementen som användes som tätning inte var stabil.

Motorola steg 0,5 procent efter att nettoresultatet för det tredje kvartalet blev 0,16 dollar per aktie exklusive extraordinära poster. Förväntningarna låg på på 0,11 dollar.

Symantec steg 4,1 procent efter att bolagets resultat och prognos överträffat analytikernas förväntningar.

Verkstadsbolaget Timken redovisade ett justerat resultat på 0,80 dollar per aktie för det tredje kvartalet, mot väntade 0,67 dollar, enligt Bloomberg News. Försäljningen var också högre än väntat. Aktien ökade 2,1 procent.

Avon Products föll 5,6 procent. Bolaget, som är en konkurrent till Oriflame, redovisade en vinst för tredje kvartalet som var lägre än väntat.

Före öppningen kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 21.000 personer till 434.000 personer, under vecka 42, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 455.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

På obligationsmarknaden var tioåringen ned 6 punkter till 2,66 procent.

Ericsson noterades 17 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?