Stockholmsbörsen: Svagt nedåt på börsen

Nordeas rapport räcker inte för att lyfta börsen på onsdagsmorgonen. En försiktig nedgång följer efter backande asiatiska index.

 

Nordea slog marknadens förväntningar för det tredje kvartalet och aktien handlades upp med 2,5 procent i den inledande handeln på onsdagen.

Electrolux rapport gladde också börsens aktörer och aktien steg med över 3 procent efter börsöppningen. Även Stora Enso presenterade en stark rapport och aktien steg med drygt 1,5 procent i Helsingfors.

Men trots starka rapporter från flera bolag öppnade det breda indexet OMXSPI något ned, minus 0,1 procent.

Tieto backade med 4 procent, NNC med 1,5 och Oriflame med 1,3 procent. Andra förlorare på storbolagslistan på morgonen var SCA, Lundin Petroleum och Kinnevik.

På Mid Cap-listan steg New Wave med nästan 2 procent. I en intervju med Dagens Industri säger grundaren Torsten Jansson att tvivlet på företagets förmåga att behålla ett positivt kassaflöde varit överdrivet. Aktien har rusat med 60 procent under 2010.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?