Stockholmsbörsen: Nedåt på börsen

Stockholmsbörsen backade i den inledande handeln på tisdagen. Utvecklingen var liknande på de ledande europeiska börserna sedan marknaderna i New York försvagats efter europeisk stängning på måndagen.

Klockan 10.15 var OMXS30 0,3 procent ned till noteringen 1.106,6. Omsättningen uppgick till 2,4 miljarder kronor.

Oriflame föll 9,0 procent till 396 kronor. Rörelseresultatet, exklusive extraordinära poster, blev 27,1 miljoner euro för det tredje kvartalet. Det var sämre än de 28,5 miljoner euro som analytikerna väntat, enligt SME Direkts prognossammanställning. Bolaget sänkte även prognoserna för 2010.

Intrum Justitia steg 0,3 procent till 86:25 kronor efter att bolaget redovisat ett rörelseresultat om 211 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 204 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning. Vd Lars Wollung säger till Nyhetsbyrån Direkt att de flesta indikatorerna pekade åt rätt håll under kvartalet och bolaget ser att den trenden fortsatt.

Hiq ökade 7,8 procent till 37:60 kronor. Bolaget har redovisat ett resultat före skatt på 33,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet, vilket var 30 procent bättre än SME- konsensus. Även försäljningen var något över förväntat.

Betsson B tappade 1,4 procent till 103:25 kronor. Resultat före skatt om 80,7 miljoner kronor var 10 procent sämre än det resultat som analytikerna räknat med enligt SME Direkt. Resultat har under kvartalet påverkades dock negativt av valutaomräkning. Intäkterna var över konsensus.

Unibet klarade sig något bättre genom att vara 0,2 procent ned till 132:75 kronor. Nordea Markets har upprepat rekommendationen starkt köp på Unibet. Riktkursen sänks till 225 kronor från 250 kronor.

Axfood klättrade 2,3 procent till 228:40 kronor. Resultatet blev 8,5 procent bättre än SME Direkts prognossammanställning medan försäljningen var marginellt bättre än väntat.

Swedish Orphan Biovitrum föll 10 procent till 37:10 kronor. Resultatet efter skatt blev minus 28,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet och bolaget sänkte försäljningsprognosen för 2010.

Karo Bio backade 5,5 procent till 5:15 kronor. Bolaget har säkerställt finansieringen för fas 3-programmet för eprotirome och bolagets övriga verksamhet genom en så kallad Equity kreditfacilitet om cirka 230 miljoner kronor och en garanterad företrädesemission om cirka 300 miljoner kronor.

SSAB A tappade 2,8 procent till 105:50 kronor. Arcelormittal föll 4,7 procent i Amsterdam efter att bolaget upprepat försiktiga utsikter för fjärde kvartalet.

Börserna i New York steg på måndagen, även om de inledande uppgångarna dämpades successivt under sessionen. Sentimentet var positivt efter helgens G20- möte i Sydkorea, vilket minskade oron för ett valutakrig.

Dow Jones slutade 0,3 procent upp, en försvagning jämfört med vid euroepisk stängning då indexet var kring +0,7 procent. S&P 500 steg 0,2 procent och Nasdaq Composite ökade 0,5 procent.

Indexen på de ledande asiatiska börserna hade oregelbunden utveckling under tisdagen i brist på tydlig vägledning från USA eller andra marknadspåverkande nyheter. Nikkei 225 tappade 0,3 procent.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York kommer att öppna med uppgångar om 0,1-0,2 procent i eftermiddag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?