USA-börser: Storbolag tar stryk

De amerikanska börserna gick oregelbundet på fredagen. Storbolagen inom Dow Jones utvecklades svagare än övriga aktier.

Vid stängning var Dow Jones ned 0,3 procent. S&P 500 var oförändrat medan Nasdaq gick upp 0,5 procent.

Teleoperatören Verizon redovisade ett resultat på 0,56 dollar per aktie för det tredje kvartalet exklusive engångsposter. Enligt Bloomberg News sammanställning var ett resultat på 0,54 dollar per aktie väntat.

Intäkterna uppgick till 26,5 miljarder dollar, mot väntade 26,3 miljarder dollar. Aktien var dock ned 2,2 procent.

American Express sjönk 2,2 procent efter att ha rapporterat efter torsdagens stängning. Resultat och försäljning för tredje kvartalet var bättre än väntat men samtidigt såg bolaget en svag återhämtning framöver.

Bank of America vände upp och steg 0,7 efter den senaste tidens fall på oklarheterna på bolånemarknaden.

Sandisk, världens största tillverkare av flashminnen, steg 1,5 procent efter att bolaget redovisat ökad vinst efter att ha skiftat till en mer effektiv produktionsteknik. En stark efterfrågan på minnen till mobiltelefoner och läsplattor vägde upp en svag efterfrågan i Europa och USA.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?