1515

USA-börser: Bra rapporter räcker inte

De amerikanska börserna visade blandade rörelser under fredagens inledande handel.

Trots övervägande positiva rapporter har kurserna inte fortsatt att stiga efter den kraftiga uppgången som var i september.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent till 11.126. S&P 500 var marginellt upp till 1.181 medan Nasdaq Composite gick upp 0,2 procent till 2.463.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 160 miljoner aktier, medan den var 380 miljoner aktier på Nasdaq.

"Bolagsvinsterna är bra. Dessutom finns det massor av pengar vid sidan av marknaden. Även om vi får en teknisk korrektion med tanke på att aktier är lite ansträngda, ser jag en stark marknad under årsslutet", sa Michael Mullaney, förvaltare på Fiduciary Trust, till Bloomberg News.

Storbolagen på Dow Jones presterade halkade något efter. Boeing tappade 0,8 procent medan Caterpillar var ned 0,7 procent.

Teleoperatören Verizon redovisade ett resultat på 0,56 dollar per aktie för det tredje kvartalet exklusive engångsposter. Enligt Bloomberg News sammanställning var ett resultat på 0,54 dollar per aktie väntat.

Intäkterna uppgick till 26,5 miljarder dollar, mot väntade 26,3 miljarder dollar. Aktie var dock ned 1,1 procent.

American Express sjönk 1,8 procent efter att ha rapporterat efter torsdagens stängning. Resultat och försäljning för tredje kvartalet var bättre än väntat men samtidigt såg bolagen en svag återhämtning framöver.

Bank of America vände upp och steg 1,1 efter den senaste tidens fall på oklarheterna på bolånemarknaden.

Sandisk, världens största tillverkare av flashminnen, steg 1,4 procent efter att bolaget redovisat ökad vinst efter att ha skiftat till en mer effektiv produktionsteknik. En stark efterfrågan på minnen till mobiltelefoner och läsplattor vägde upp en svag efterfrågan i Europa och USA.

Oljeservicebolaget Schlumberger ökade 4,7 procent efter att det justerade resultatet stigit med 11 procent jämfört med motsvarande period ett år tidigare. Högre aktivitet i oljefälten på land i USA och Kanada hjälpte till att minska effekterna av oljeborrningsstoppet i Mexikanska golfen.

Amazon backade 0,3 procent. Bolaget lämnade prognoser som var något svagare än väntat.

Ingen statistik väntas under dagen.

På obligationsmarknaden var tioåringen upp 1 punkt till 2,56 procent.

 


Innehåll från Electrolux ProfessionalAnnons

Stark innovation minskar risken för smittspridning inom vården – och räddar liv

Jörgen Andersson, försäljningschef på Electrolux Professional. Flera av företagets tvättmaskiner innehåller tvättprogram som bekämpar virus, även Covid-19.
Jörgen Andersson, försäljningschef på Electrolux Professional. Flera av företagets tvättmaskiner innehåller tvättprogram som bekämpar virus, även Covid-19.

Vårdkläder och andra textilier som används inom hälsosektorn kan innehålla skadliga mikroorganismer som kan föra smitta vidare.

– Om dessa textilier hanteras fel kan det få stora konsekvenser på vårdtagarnas hälsa, säger Jörgen Andersson, försäljningschef på Electrolux Professional.

Företagets mjukvarubaserade hygien- och barriärtvättmaskiner kan kraftigt begränsa denna smittväg.

Om inte vårpersonalens kläder och den städutrustning som används i lokalerna genomgår en verifierad hygienisk tvätt- och torkprocess kan det få förödande effekt på patienternas situation.

 – Det hjälper inte hur mycket vårdpersonalen än tvättar händerna om deras kläder är smutsiga eller om lokalerna städas med en mopp eller mikrodukar som inte är korrekt rengjorda. Då är risken hög att virus sprids till patienterna, säger Jörgen Andersson.

Principen för barriärtvättmaskiner bygger på att tvättmaskinen, som har luckor på två motsatta sidor, byggs in i en vägg. På ena sidan hanteras och lastas smutsiga och eventuellt kontaminerade textilier och på den andra sidan kan de rena textilierna plockas ut och hanteras. Tanken är att smutsiga och rena textilier aldrig ska mötas för att förhindra korskontaminering.

Dagens tvättmaskiner är smartare

I dag är hygien- och barriärtvättmaskiner från Electrolux Professional mjukvarubaserade, vilket skapar fördelar.

– Vi kan uppfylla alla de kombinationer av tid och temperatur som krävs för att avlägsna mikroorganismer. Med barriärmaskiner säkerställer man dessutom ett hygieniskt flöde. Om rätt tid eller temperatur inte har uppnåtts så kommer maskinen att larma och luckan på den rena sidan kommer inte att kunna öppnas, säger Jörgen Andersson.

Innovation har alltid varit en ledstjärna för Electrolux Professional. Då pandemin slog till inledde man ett projekt tillsammans med forskningsinstitutet RISE för att se hur man bäst kunde möta detta nya hot. Resultatet blev att de flesta maskiner, även de för vanliga gemensamma tvättstugor, nu också innehåller program som bekämpar Covid 19-virus, såväl som vinterkräksjuka och andra virus.

– Vi lyckades med detta utan att göra avkall på vår strävan att alltid ha lägsta möjliga energi- och vattenförbrukning och kortast möjliga programtid, avslutar Jörgen Andersson. 

Om Electrolux Professional

Electrolux Professional är din helhetspartner. Med hjärta för hållbarhet leder vi vägen när det gäller att utforma fullständiga och integrerade lösningar som ger hög produktivitet, lägsta livscykelkostnader och är de mest enkla att använda och underhålla.

Vi har funnits i branschen i 100 år och har under denna tid byggt upp världens mest omfattande servicenätverk.

Läs mer på: www.electroluxprofessional.com/se/

Mer från Electrolux Professional

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Electrolux Professional och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?