Stockholmsbörsen: Volvo och Ericsson åt olika håll

De tunga rapporterna präglar Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen.

När börsen öppnade steg Ericssonaktien omedelbart. Klockan 9.25 stod aktien i 75,95 kronor, en uppgång med 5,7 procent. Ericssson redovisade en vinst på 6,1 miljarder kronor.

Det breda indexet OMXSP låg samtidigt strax under nollstrecket, ned knappt 0,2 procent.

Trots att Volvos vinst var högre än väntat, 2,8 miljarder kronor, föll aktien med 2 procent till 93:85 kronor under den inledande börshandeln.

Medicinteknikbolaget Q-Med faller med drygt 12 procent till 63 kronor per aktie på fredagen efter presentationen av sin rapport.

Resultatet före skatt på 54 miljoner kronor inkom 30 procent under förväntningarna i SIX Estimates enkät vid 77 miljoner kronor.

En analytiker uppgav för SIX att speciellt Specialistsjukvården inkom betydligt lägre än väntat.

Positiva besked från projekt i Kongo lyfter Lundin Mining med drygt 11 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?