På råoljemarknaden visade WTI-oljan i första termin en uppgång på 0:44 dollar till 81:00 vid klockan 11.30, en uppgång som dock endast tog tillbaka en mindre del av gårdagens fall. Nettoförändringen sedan måndagens öppning var en nedgång om 0:92 dollar, motsvarande 1,1 procent.
Veckan har annars bjudit på en volatil handel. På tisdagen föll WTI med nästan 5 procent för att på onsdagen stiga med över 3 procent. På torsdagen var det åter dags för ett fall och råoljan gick ned drygt 2 procent.
"Det är fortfarande dollarn som det har handlat om den större delen av månaden. Vi handlar egentligen inte på fundamenta för tillfället. Om vi skulle ha gjort det, skulle vi inte ha varit nära att hamna strax under 85 dollar per fat", sade Addison Armstrong vid Tradition Energy till Wall Street Jorunal.
Dollarn har på fredagen rört sig på spekulation om huruvida det två dagar långa G20-mötet i sydkoreanska Gyeongju kan resultera i ett uttalande att G20-länderna ska avstå från att försvaga sina valutor för att stärka sina egna ekonomier.
"Det gör det lättare för investerare att köpa tillbaka dollarn, som har försvagats på spekulation om ytterligare penningpolitisk stimulans", sade Naoto Minatogawa, valutastrateg vid Himawari Securities i Tokyo, till Bloomberg News.
DNB Nor skrev i en analys på torsdagen att förbättrade fundamenta får dem att tro på gradvis stigande priser under de kommande kvartalen, men på kort sikt finns det en tung faktor som talar för lägre pris.
"Återigen finns det fler positiva än negativa faktorer på kort sikt, men den enda faktorn med vikt är negativ. Fed-mötet den tredje november kan ge ett kraftigt utflöde av spekulativa långa positioner om de kvantitativa lättnaderna skulle visa sig vara långsammare eller mindre än vad marknaden redan har diskonterat för. Om det händer kommer dollarn att rusa och oljepriserna i dollar falla tillbaka eftersom pengaförvaltare kommer att vara stora säljare", skrev DNB Nor.
JP Morgan skrev i en rapport på fredagen att ett oljepris runt 100 dollar per fat kan bli verklighet snabbare än väntat, och att varje tillbakagång bör ses som ett tillfälle att köpa.
"Den största risken är att vi skulle vara alltför försiktiga och att hotet om ett oljepris om 100 dollar per fat, som är underförstådd i vår prognos för det fjärde kvartalet, skulle komma mycket snabbare än vi trott. Det är inte bara drivet av en svag dollar, utan också av en hejdlös efterfrågan från Kina och tillväxtmarknader, återuppbyggnad av franska lager och stigande matpriser", skrev JP Morgan.
På basmetallmarknaden var kopparterminen upp 10 dollar till 8.317 medan zinken var upp 34 dollar till 2.508.
Bland övriga visade aluminium var upp 4 dollar till 2.354 medan nickel tappad 180 dollar till 23.370.
I en intervju med Bloomberg Television sade Jeffrey Currie, analyschef för råvaror på Goldman Sachs, att han "skulle hålla sig borta" från aluminium, medan koppar har utbudsproblem och därför erbjuder köptillfällen.
På ädelmetallmarknaden var guldpriset ned 7:18 dollar till drygt 1.318:65 dollar per uns.
Även här var G20-mötet i fokus, i synnerhet vad diskussionerna kommer att leda till i frågan om ett valutakrig.
"Inget land kommer att gynnas i ett så kallat valutakrig. Om den här osäkerheten kring valutorna tacklas av G20-ländernas finansministrar, kommer det vara negativt för guldet", sade Bayram Dincer, analytiker vid LGT Capital Management till Bloomberg News.