1515

Asienbörser: USA-siffror lyfte humöret

Indexen på de ledande asiatiska börserna var övervägande högre på fredagen efter att bolagsrapporter och en nedgång i antalet arbetslösa i USA ökat förtroendet för den globala ekonomiska återhämtningen.

"Då makrostatistik har varit blandad, har bolagsresultaten fått större fokus", sade Chris Hall, förvaltare på Argo Investment, till Bloomberg News.

LG Display steg 4,6 procent efter att bolaget redovisat ett resultat för det tredje kvartalet som översteg marknadens förväntningar.

Tata Consultancy var 4,8 procent upp. Bolagets resultat översteg marknadens förväntningar sedan försäljningen i Nordamerika nått rekordnivån 1 miljard dollar.

Brambles, som får nära hälften av sin omsättning i USA, steg 3 procent. Canon avancerade 2,3 procent och Samsung ökade 1,6 procent.

Statistik på torsdagen visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 23.000 personer till 452.000 personer, under vecka 41, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 455.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News.

Stöd till marknaden kom också från spekulation om att G20-mötet i Sydkorea ska leda till ett uttalande om att G20-länderna ska avstå från konkurrensdevalveringar.

Table


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?