USA-börser: Terminerna pekar på öppning uppåt

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar upp inför att handeln i New York ska inledas på torsdagen efter flera positiva bolagsrapporter och bättre statistik än väntat.

Ebay steg 7,6 procent i förhandeln efter att bolaget i samband med sin rapport för det tredje kvartalet prognostiserat en försäljning och resultat som översteg förväntningarna.

Caterpillar var nära oförändrad i förhandeln men handlades utan rätt till utdelning. Bolagets resultat och omsättning blev bättre än väntat samtidigt som vinstprognosen för 2010 höjdes.

En timme före öppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 23.000 personer till 452.000 personer, under vecka 41, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 455.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

Klockan 16.00 kommer mer statistik i form av ledande indikatorer i september som väntas ha ökat 0,3 procent och Philadelphia Fed index, som spås ha stigit till 2,0 i oktober från -0,7 månaden före, enligt Bloomberg News prognosenkäter.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?