Asienbörser: Bankoro tynger Tokyo

Indexen på de ledande asiatiska börserna hade en blandad utveckling under torsdagen.

Mitsubishi UFJ Financial Group var 1,6 procent ned och Sumitomo Mitsui Financial Group backade 1,3 procent efter att Mario Draghi, chef för Financial Stability Board, sagt att politikerna bör fortsätta att arbeta för en reglering av stora långivare.

"Tills detaljerna i regleringen av finanssektorn är klar, kommer det att finnas en oro för att bankerna ska behöva ta in mer pengar", sa Takeru Ogihara, chefsstrateg på Mizuho Trust & Banking, till Bloomberg News.

De kinesiska börserna pekade åt olika håll. BNP i Kina ökade med 9,6 procent under tredje kvartalet, ned från 10,3 procent andra kvartalet men över väntade 9,5 procent.

Detaljhandel, investeringar och producentpriser ökade mer än väntat i september, inflationstakten steg som väntat till 3,6 procent medan utfallet för industriproduktionen var något under prognos.

China Mobile tappade 2,3 procent efter att bolagets resultat understigit marknadens förväntningar.

På onsdagen visade Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, att den amerikanska ekonomin fortsatte att expandera, om än i en "dämpad takt".

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?