USA-börser: Starkt uppåt på starka rapporter

De amerikanska börserna visade klara uppgångar på onsdagen. Dagens rapporter kom överlag in bättre än väntat och stärkte sentimentet.

Vid 19.55 var Dow Jones upp 1,4 procent. S&P 500 steg 1,3 procent medan Nasdaq ökade 1,1 procent.

Råvaru- och oljebolagen, som föll mest på tisdagen, ledde uppgångarna sedan råvarupriserna stigit. Alcoa steg 2,0 procent medan gick upp 1,8 procent.

Boeing redovisade ett resultat på 1:12 dollar per aktie för det tredje kvartalet, jämfört med väntade 1:07 dollar. Bolaget höjde även sin prognos för vinsten per aktie 2010 till 3:80-4:00 dollar, jämfört med tidigare förväntningar om 3:50-3:80 dollar per aktie. Aktien ökade 3,1 procent.

United Technologies var upp 0,5 procent. Bolaget rapporterade ett resultat som var i linje med förväntningarna. Prognosen för helåret var dock något lägre än väntat.

Bank of America fortsatte att falla med 1,1 procent. Aktien har tappat över 15 procent den senaste veckan. På tisdagen kom uppgifter om att bland andra Federal Reserve i New York, Blackrock och Pimco kräver att banken köper tillbaka bolån som paketerats om till obligationer sålda för 47 miljarder dollar.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?