Stockholmsbörsen: Sur inledning

Överraskningar från Handelsbanken och Tele2 träckte inte för att lyfta börsen i den inledande handeln på onsdagen. Vinstvarnande Saab agerade sänke med en nedgång på omkring 5 procent.

I spåren av tisdagens nedgång på Wall Street föll Stockholmsbörsen på onsdagsmorgonen. Storbolagsindex, OMXS30, öppnade ned med omkring 0,5 procent.

Efter en stund hade nedgången dock mattats och index stod på minus 0,1 procent efter 15 minuters handel.

Saabs vinstvarning ledde till att bolagets aktie handlades ned med kring 5 procent när börsen öppnade. Andra förlorare bland storbolagen var SEB, Seco Tools och Boliden.

Även Handelsbanken, som levererade en bättre rapport än väntat, föll tillbaka. I den inledande handeln backade aktien med drygt 1 procent.

Tele2, som också kom med en bättre rapport än väntat, steg försiktigt på onsdagsmorgonen. Övriga vinnare var MTG, Ericsson och Assa Abloy. SKF, som slog till med en stark rapport på tisdagen, fortsatte klättra även på onsdagen.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?