1515

Stockholmsbörsen: SKF dagens glädjeämne

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet på onsdagen i likhet med de ledande europeiska indexen. Vid stängning var OMXS30 0,3 procent upp till noteringen 1.098,9. Omsättningen uppgick till 16,4 miljarder kronor.

Högt omsatt var tisdagens glädjeämne SKF som klättrade 4,1 procent till 174:90 kronor efter att en stor del av analytikerkåren lyft sina riktkurser för aktien. Exempelvis höjde SEB Enskilda till 220 kronor från 180.

Flertalet verkstadsaktier låg, precis som under tisdagen, på plus. Atlas Copco A gick upp 2,4 procent till 139:50 kronor medan Assa Abloy B steg med 1,7 procent till 170:80 kronor.

SHB A gick åt andra hållet och föll med 2,1 procent till 220:90 kronor efter att inte riktigt kunnat nå upp till de högt ställda förväntningarna som marknaden hade på kvartalsrapporten.

Analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med hänvisar den negativa kursreaktionen till att aktien gått starkt inför rapporten och pekar bland annat på förväntningarna om besked kring bankens starka kapitalisering varit högt ställda.

Beskeden om kreditefterfrågan från företag var fortsatt mixade där storbolagen i hög utsträckning fortsatt att nöja sig med att säkra kreditlöften, istället för att de facto låna pengar.

En svagare trading än förväntat från Handelsbanken tyngde även SEB, vars A-aktie backade 3,1 procent, till 51:60 kronor.

Cybercom steg 14,6 procent till 24:30 kronor efter att bolaget redovisat ett resultat efter skatt på 20,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet. En förbättring jämfört med 11,5 miljoner motsvarande period ett år tidigare.

Saab B föll 7,0 procent till 100 kronor. Justerat för engångsposter blev Saabs resultat 5 procent sämre än SME- konsensus. Bolaget justerade även sin lönsamhetsprognos för 2010 med anledning av förväntade omstruktureringskostnader om 500 miljoner kronor som spås belasta det fjärde kvartalet 2010.

Tele2 B steg 3,8 procent till 145:50 kronor. Bolagets ebitda-resultat blev 2.751 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Det var 4 procent bättre än de 2.639 miljoner kronor som analytikerna väntat sig i SME Direkts prognossammanställning. Försäljningen var dock marginellt under förväntat.

MTG B var 1,9 procent upp till 495:60 kronor och återhämtade därmed lite av tisdagens rapportdrivna nedgång om drygt 7 procent. Trots den negativa kursreaktionen på rapporten har flera analytiker upprepat sina tidigare riktkurser.

Husqvarna B var 2,3 procent upp till 49:60 kronor. Stanley Black & Decker redovisade under dagen ett bättre resultat än väntat för det tredje kvartalet och höjde samtidigt helårsprognosen.

Electrolux B backade 0,9 procent till 172:50 kronor. Leveranser av de sex största vitvarukategorierna i Nordamerika, AHAM 6, sjönk med 4,8 procent i september, jämfört med samma månad 2009.

Studsviks aktie steg med 12,9 procent till 70 kronor efter att Affärsvärlden rekommenderat köp i onsdagens utgåva. Tidningen tror att all världens elände är inprisat i aktien och har satt riktkursen 95 kronor på ett års sikt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?