USA-börser: Index tyngs av svag statistik

De amerikanska börserna utvecklades oregelbundet på fredagen. Efter en positiv öppningen tyngdes handeln av Michigan-indexet, som kom in något sämre än väntat vid 16- tiden.

Vid 18.00 var Dow Jones ned 0,5 procent. S&P 500 sjönk 0,1 procent medan Nasdaq gick upp 0,9 procent.

Dow Jones tyngdes av storbankerna och General Electric.

Oklarheterna kring pantövertaganden på bolånemarknaden fortsatte att oroa marknaden. Bank of America, som tappade över 5 procent på torsdagen, föll med ytterligare 4,1 procent sedan credit-default swaps på banken stigit i pris. JP Morgan sjönk 3,5 procent.

General Electric backade 5,4 procent efter att bolagets försäljning understigit marknadens förväntningar för det tredje kvartalet, 35,9 miljarder mot väntade 37,4 miljarder. Resultatet var däremot något bättre än väntat.

Nasdaq fick däremot draghjälp av en positiv rapport från Google, som efter torsdagens stängning rapporterade ett resultat för det tredje kvartalet som överträffade analytikernas förväntningar. Aktien klättrade 10,5 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?