1515

Stockholmsbörsen: Svagt utför

Stockholmsbörsen var något lägre i inledningen på torsdagen, när handeln återupptogs efter trettondagsfirandet.

Klockan 10.00 var OMXS30 0,3 procent lägre till noteringen 964,6. Omsättningen uppgick till 3,3 miljarder kronor.

ABB steg 1,4
procent till 141:10 kronor. JP Morgan har höjt rekommendationen för ABB till övervikt från tidigare neutral. Riktkursen höjs samtidigt till 24 schweizerfranc, motsvarande 165 kronor, från tidigare 22:50 schweizerfranc. Även Cheuvreux är positiva till ABB och skriver att aktien är en attraktiv investering under 2010.

Astrazeneca tappade 0,8
procent till 330:40 kronor. Bolaget har nått en uppgörelse med den israeliska generikatillverkaren Teva i en patenttvist avseende Nexium och Prilosec för försäljning i USA. Enligt avtalet godkänner Astrazeneca att Teva startar försäljning av sin generikaversion av Nexium. Den ekonomiska ersättningen är inte av någon signifikant betydelse för Astrazeneca.

Saab B var
3,3 procent högre till 117:75 kronor. Enligt mediauppgifter i bland annat Dagens Industri har det brasilianska flygvapnet, efter en genomgripande teknisk utvärdering, placerat Saab Gripen högst upp i striden om flygplansordern om 36 stridflygplan.

Teliasonera var 1,5
procent lägre till 51:20 kronor. Deutsche Bank har i en analys, som släpptes på onsdagen, höjt riktkursen för Teliasonera till 45 kronor från tidigare 43:40 kronor men upprepat rekommendationen sälj. Deutsche Bank skriver att Teliasonera har en signifikant värderingspremie mot konkurrenterna och föredrar istället Telenor.

Ericsson B var
1,4 procent upp till 69:65 kronor, vilket var i linje med stängningsnivån i USA på onsdagen. Därmed har aktien stigit med 5,7 procent de senaste tre handelsdagarna.

Loomis B ökade
1,2 procent till 83:50 kronor. I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt säger Loomis USA-chef Jarl Dahlfors att bolaget ännu inte märkt någon förbättring av marknadsklimatet i USA men en bantad administration och allt färre underpresterande platsenheter gör ändå att lönsamheten går åt rätt håll.

Europabörserna hade endast
mindre förändringar under onsdagen när Sverige firade trettonhelg. FTSE 100 steg 0,1 procent och DAX var oförändrad.

Börserna i New
York stängde kring oförändrat under onsdagen, i likhet med under tisdagen, efter att uppgångar för råvarurelaterade vägt mot nedgångar för teknik och telekom. Dow Jones slutade oförändrat till en nivå som var kring 0,2 procentenheter högre jämfört med vid svensk stängning på tisdagen. S&P 500 steg 0,1 procent medan Nasdaq Composite sjönk 0,3 procent.

De asiatiska börserna
hade övervägande nedgångar under natten sedan oro för elektroniktillverkare övervägt uppgångar för banker och gruvbolag. Samsung tappade 3,3 procent efter att ha redovisat ett preliminärt resultat för det fjärde kvartalet och LG Electronics sjönk 7,6 procent efter att bolagets försäljningsmål understigit analytikernas förväntningar. Nikkei 225 tappade 0,5 procent.

Terminshandeln indikerar att
New Yorkbörserna kommer att öppna med nedgångar på runt 0,4 procent i eftermiddag.


Innehåll från BenQAnnons

Teknikstrul under möten är något i det förflutna – med hjälp av BenQ:s smarta lösningar

Alla har vi troligtvis någon gång deltagit i möten där tekniken strular eller inte fungerat. Detta kan leda till stor frustration och även leda till att mötet inleds med dålig stämning eller upplevs som oprofessionellt. BenQ arbetar för att göra arbete, möten och undervisning enklare och mer effektivt med smarta lösningar där du slipper teknikstrul.

BenQ har sett flertalet trender när det kommer till mötesrumslösningar och arbetar ständigt för att möta sina kunders behov. Grunden till BenQ:s lösningar ligger i att effektivisera möten och den teknik som krävs för att du ska slippa lägga tid på teknikstrul och kunna presentera material i hög kvalité.

– Vi har nolltolerans mot strul och att det tar tid att starta möten. Vilket rum du än är i på kontoret och vare sig mötet sker på plats eller på distans ska möteslösningarna fungera snabbt och smidigt från början. Därför är våra produkter anpassade efter alla typer av enheter, operativsystem och dessutom molntjänsterna Google Drive, Dropbox och OneDrive, säger Daniel Assarson, Nordic Sales Manager på BenQ

Effektivare med trådlösa möten

I Norden tar vi ofta med oss en egen dator eller tablet och använder den för att utföra presentationer. Med BenQ:s InstaShow behöver du inte slösa tid på att leta reda på rätt kabel eftersom den funkar till alla enheter. Till synes är InstaShow en nätt puck som tar lite plats och där du med ett enkelt knapptryck ansluter din dator, mobil eller tablet till enheten du ska presentera på. Du kommer garanterat igång snabbt, enkelt och utan strul.

InstaShow är dessutom inbyggd med en hög säkerhetsstandard som klarar av att hantera sekretessbelagda och konfidentiella dokument inom bank- och militärsektorn samt hos polisen. Därmed kan du känna dig trygg och veta att överföringen sker säkert.

Den digitala samarbetsytan

Ytterligare en trend BenQ har lagt märket till är behovet av en digital samarbetsyta, något som de har besvarat med sina stora touchskärmar. Ett enkelt och bra verktyg både inom utbildningssektorn och på företagsmiljön. Istället för en vanlig whiteboard där du ständigt behöver sudda har du på touchskärmen oändligt med utrymme och kan dessutom spara innehållet och kan dela det med de som deltar på mötet. Om de är några som seltagare som är med på möte digitalt går de även att dela touchskärmen online så att de kan ta del av innehållet i realtid.

Touchskärmen har även en inbyggd luftkvalitetssensor som indikerar när det börjar bli dålig luft i rummet och kanske dags att ta en paus. Skärmen är dessutom antibakteriell, flimmerfri och har låg nivå av blått ljus. På så sätt bidrar det till en bekvämare arbetsmiljö där hjärna och ögon inte blir lika uttröttade. Touchskärmarna kan även dem anslutas till diverse molntjänster.

Smarta projektorer

Det ser kanske ut som en vanlig projektor utanpå men inuti är den smartare än någonsin. Du har möjlighet att hämta innehåll från olika molntjänster och den fungerar dessutom likt en smart-TV där du enkelt kan komma åt olika arbetsrelaterad appar, dokument, bild- och videofiler. Den smarta projektorn från BenQ har även den en trådlös presentationstjänst och tillsammans med InstaShow får du en lösning som är överlägsen när det gäller att spela upp rörligt presentationsmaterial och video. Du kan därmed presentera snabbt, enkelt och i utmärkt kvalité.

Om BenQ

BenQ står för – ”Bringing Enjotment and Quality to Life” och har sedan tidigt 2000-tal varit ett ledande varumärke inom tekniksektorn.

Förutom ett stort fokus på trender i vården har vi också en stor strävan efter att lämna ett grönt fingeravtryck och försöker inkorporera en miljövänlig strategi i varje steg vi arbetar med från innovation till användning och återvinningen av våra produkter.

- Över 100 000 anställda runtom i världen

- Kontor i 28 olika länder

- Närvaro i över 130 länder.

Läs mer om BenQ här

 

Mer från BenQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BenQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?