1515

Stockholmsbörsen: Svajigt inför rapporter

Stockholmsbörsen handlades under onsdagen i en oregelbunden tendens i likhet med de ledande europeiska handelsplatserna.

OMXS30 slutade dock på dagshögsta till noteringen 975,0, vilket innebar en uppgång om 0,6 procent. Omsättningen uppgick till knappt 15 miljarder kronor.

"Vi sitter och
laddar för att rapportsäsongen ska ta vid med kraft nästa vecka och fram till dess kommer det att vara litet avvaktande", sammanfattar en mäklarchef sakernas tillstånd för Nyhetsbyrån Direkt.

Ericsson B steg
2,3 procent till 70:25 kronor. Teliasonera har meddelat att det valt Ericsson som leverantör av det gemensamma 4g/lte-stamnätet i Sverige och Norge.

"Teliasonera ligger tidigt
och det är viktigt för Ericsson att vara med på kunder som ligger tidigt, dessutom är det Ericssons hemmamarknad. Det skulle ha varit en jätteöverraskning om Ericsson hade släppt den till någon annan med tanke på vad som hände i Tele2 och Telenors upphandlingar", säger en analytiker i en kommentar.

SEB A tappade
0,4 procent till 47:70 kronor. SvD Näringsliv uppgav på onsdagen att SEB ska ha beslutat att slopa utdelningen till sina aktieägare för 2009. Tidningen skriver samtidigt att vinsten för 2009 väntas landa på 1,5 miljarder kronor, samtidigt som SEB kommer att avsätta 1,8 miljarder kronor för bonusutbetalningar.

Swedbank A var
0,1 procent ned till 71:30 kronor och Nordea steg 0,2 procent 75:15 kronor. Banksektorn gick något svagare även i Europahandeln sedan den franska storbanken Société Générale vinstvarnat, efter nedskrivningar och kreditreserveringar på 1,4 miljarder euro.

Volvo B tappade
0,5 procent till 64:45 kronor. ACT Research har meddelat att nettoorderingången för den tunga fordonsmarknaden väntas sakta in dramatiskt under det första kvartalet i år, innan en återhämtning sker under den senare hälften av 2010.

Assa Abloy B
ökade 1,8 procent till 139 kronor. UBS har höjt rekommendationen för Assa Abloy till köp från tidigare neutral och dragit upp riktkursen till 160 kronor från 115 kronor. Även Bank of America/Merrill Lynch har dragit upp riktkursen för Assa Abloy till 150 kronor från tidigare 135 kronor men upprepade sin neutrala syn på bolaget.

Lundin Petroleum avancerade
1,7 procent till 59:95 kronor efter att ha meddelat att den andra utvärderingsborrningen på Lunofyndigheten, block 16/1 i licensen PL338, avslutats med framgång.

RNB tappade nästan
5 procent till 10:70 kronor efter att ha redovisat ett rörelseresultat om 33,5 miljoner kronor för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Det kan jämföras med 40,2 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare. Omsättningen sjönk till 743 miljoner kronor.

På småbolagsfronten stack
medicinteknikbolaget Aerocrine ut och klättrade 42 procent till 14:70 kronor efter att en amerikansk grupp av läkare och forskare inom astmabehandling i USA rekommenderat mätning av inflammation genom utandad kväveoxid, så kallad Feno, som rutinbehandling av astma, tillsammans med konventionella metoder.

Likaså tillhörde rapporterande
mode- och skobolaget Venue Retail Group onsdagens vinnarlista. Bolaget uppvisade en positiv försäljningstillväxt för samtliga kedjor under inledningen av andra kvartalet. Aktien slutade dagen vid en uppgång om 50 procent.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?