1515

Stockholmsbörsen: Rapportoro tynger börsen

Efter en oregelbunden inledning tog Stockholmsbörsen riktning nedåt och var sjunkande vid lunchtid på tisdagen i likhet med de ledande europeiska börserna.

"Det är lite avvaktande och marknaden handlas inom ett ganska tydligt intervall. Efter en period med positiv makrostatistik som har dragit upp förväntningarna vill marknaden ha bekräftelser från bolagen inför rapportsäsongen om att det blir en förbättring och att volymerna kommer", säger Thomas Jellvik, aktiestrateg på Swedbank, till nyhetsbyrån Direkt.

Klockan 12.45 var
OMXS30 0,8 procent lägre till noteringen 906,6. Omsättningen uppgick till 5,2 miljarder kronor.

Flera av de
mest indextunga aktierna utvecklades svagt, vilket höll nere index. Ericsson B tappade 1,3 procent till 71,20 kronor, H&M backade 1,0 procent till 392 kronor och Telia Sonera var 1,1 procent lägre till 46,10 kronor.

Husqvarna B steg
1,9 procent till 47,90 kronor med stöd av att SEB Enskilda höjt rekommendationen till köp från tidigare behåll med riktkurs 62 kronor från 48 kronor.

Autoliv var 1,1
procent upp till 240 kronor. Där har SEB Enskilda höjt rekommendationen till köp från tidigare behåll med riktkurs 295 kronor från 265 kronor.

Electrolux B gick
något bättre än marknaden i övrigt genom att vara 0,2 procent ned till 164,75 kronor. SEB Enskilda har höjt riktkursen till 185 kronor från 150 kronor med upprepad rekommendationen är köp.

Boliden inledde handelsdagen
positivt men sjönk tillbaka, i likhet med marknaden i övrigt, och var 0,7 procent lägre till 75,30 kronor. Vd Lennart Evrell sa i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg att den europeiska efterfrågan på zink förbättras och att bolaget höjer produktionen vid zinksmältverken till i det närmaste full kapacitet.

Astra Zeneca avancerade i
takt med att börsen i övrigt försvagades och noterades 1,4 procent högre på 318,50 kronor. Bolagets preparat Seroquel och Seroquel XR/Depot har fått godkänt inom EU för att förebygga återfall vid bipolär sjukdom. Under måndagen steg aktien med 2,5 procent efter rykten på marknaden om att Novartis överväger ett bud.

Swedish Match var
oförändrad till 140,25 kronor. Cheuvreux har höjt rekommendationen till selected list från outperform. Riktkursen har justerats upp till 165 kronor från 155 kronor.

Swedbank A tappade
1,1 procent till 65,75 kronor, Nordea var 1,4 procent lägre till 71,10 kronor och SEB A sjönk 0,4 procent till 47,80 kronor.

Kreditvärderingsinstitutet Moody s
har sänkt kreditbetyget för Litauen från A3 till Baa1 och skriver att landet sannolikt inte kommer att kunna växa sig ur budgetproblemen efter krisen, som andra länder har gjort tidigare, utan extern stimulans.

Billerud ökade 4,8
procent till 37 kronor. Vd Per Lindberg sa vid en bolagspresentation på tisdagen att efterfrågeläget på Billeruds marknad för närvarande är riktigt bra och att nyemission kommer att ge bolaget kraft och möjligheter för framtiden, inte minst när konjunkturen vänder.

"Vi kommer att
överväga andra alternativ än att bara betala lån när konjunkturen väl vänder", sa Per Lindberg.

Kapp-Ahl B var
0,6 procent högre till 48,20 kronor inför sin rapport på onsdagen. I spåren av sommarens starka utveckling för klädhandeln väntas Kapp-Ahl leverera en stigande försäljning i jämförbart butiksbestånd. Men även om försäljningsökningen bör hjälpa till att lyfta bruttomarginalen tyngs den samma av valutaeffekter och väntas inte nå upp till fjolårets nivå.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?